nedelja, 25. december 2016

Če je Paster vednejši od bogov (in božjih)...



Dolgo, zelo dolgo je veljalo, da je “usoda” obolelega posameznika, ali tistega, kateremu so izvedli določen medicinski poseg (operacijo, celo amputacijo uda), v “božjih rokah”, pa - če bo “bog” hotel, bo okreval, in preživel, v nasprotnem pa ga bo pobralo...

Ko je Paster začel razlagati o mikroorganizmih, posledično o okužbah (ran), ki “pridejo od zunaj”... so se mu vsi smejali, tudi najbolj priznani “strokovnjaki” tistega časa. Ja, bili so sila “strokovni”, tisti “strokovnjaki”, znali so zarezati, rezati, odrezati... a le dojemati, razumevati niso zmogli, pa so VEDELI, da je razplet operacije, na primer, odvisen tudi od “volje bogov”... oni sami so, pač, naredili, vse, kar so znali, zmogli narediti, potemtakem - za naprej “odločajo višje sile”!

In so se smejali, omenjenemu Pasterju, ko je zastavil s prekuhavanjem medicinskih pripomočkov... ko si je usta in nos prekrival z blagom... ko si je dobro umil roke, preden je v rezanje zastavil... (dobro, to ni počel neposredno sam Paster, pač pa neki redki, sila redki posamezniki, ki so privolili v preizkus njegovih trditev)...

A so se nehali smejati, kasneje, ko so spoznali, da je postoperativno okrevanje po Pasterjevi metodi krepko, izrazito številčnejše, uspešnejše, lažje, kot je bilo v “običajnih”, “strokovnih”, “normalnih” razmerah vse-vedočih-vedežev!

Pomeni, da je Paster vedel več, kot so vedele “višje sile”, in kot so vedeli tisti, ki vedo, da o “višjih silah” (tudi o njih, kajti takisto “vedo” o vsem ostalem!) - vedo vse!

Ni komentarjev:

Objavite komentar