nedelja, 25. december 2016

Od kod "verovanje"?



Takole zastavim pojasnjevanje: VSAKO verovanje (torej ne samo tista, ki izkazujejo verovanja v bogove, pač pa tudi tista, na temelju katerih občost išče “resnice”, sebi ustrezne, kakopak, s katerimi si razlaga Svet!) je posledica - nezmožnosti dojemanja!

Ja, kaj pa tista “potreba po vedeti”? Tudi ona obstaja...

Ja, obstaja potreba po vedeti, vendar v svoji absolutni podobi ( = potreba po vedeti VSE O VSEM) obstaja izključno med nedojemljivimi (ki MORAJO imeti za vsako stvar neko razlago, ki, preprosto, MORAJO VSE VEDETI), potemtakem je ta “potreba” zgolj posledica/izkaz - NEdojemljivosti!

Razumu je zlahka sprejemljivo dejstvo, ki govori o tem, da NIKOLI, NIKJER in NIKOMUR (tudi seštevku vseh posameznikov) ni in ne bo dano - vse vedeti, znati vse pojasniti (z oprijemljivimi, v življenju preverljivimi pojasnili, veljavnimi v podobi pravil, torej v podobi NUJNIH vzročno-posledičnih povezav...) in, na srečo, je temu tako, kajti: ko bi že od “nekoč” vse vedeli (nagonski pa tudi od “nekoč”, v vsakem času, “vse vedo”!), potem se ne bi razvijale znanosti, potem ne bi bilo novih ugotavljanj/ugotovitev, potem... potem bi, tudi danes, živeli v povsem enakem okolju, v kakršnem je življenje potekalo pred desettisočletji!

Ampak, se spet zasliši dvom, obstajajo tudi “geniji”, ki (so) verujejo (verovali) v bogove...

Ja, obstajajo, dejstvo! Samo - tudi ti “geniji” so se rodili v nagonskem okolju, in tudi te “genije” je okolje sililo v svoje kalupe, pa so ti “geniji” zapadli v določena psihična stanja (s tem, ko so se spreminjali, ko so postajali podobni okolju, in so mu s tem postajali sprejemljivi), zavoljo katerih se to odraža tudi na njih otopeli, zmanjšani zmožnosti razumskega delovanja. Pomeni, da so ti “geniji” zmožni razumsko delovati le na tistih področjih, na katerih (vsaj neposredno) ne ogrožajo okolja (njegovih prepričanj, ravnanj), medtem ko so na običajnih, vsakodnevnih, okolju “pomembnih” področjih postali - okolju enaki! So se znašli v mišljensko/ravnanjskih kalupih, in le-ti so tako močni, da sami od sebe NIKOMUR ne dovolijo bega iz njih! Pomeni, da na takšnih področjih “geniji” zmorejo svojo razumsko zasnovo uporabljati izključno za - produciranje NErazumskosti, neumnosti!

Ni komentarjev:

Objavite komentar