nedelja, 25. december 2016

Ni težava v "družbenih sistemih", pač pa v - nagonih!



Obstaja ena sama lastnost/značilnost, ki opredeljuje ves živalski svet, in vse živali v njem...

To ni oblika (se razlikujejo med seboj!), ni način oglašanja (imajo različne govorice!), ni način gibanja (so povsem različni, ti načini!), ne način prehranjevanja (tudi tu so krepke razlike!), ne okolje, v katerem pre/bivajo (bivajo v različnih okoljih!)... ne, ene same otipljive "stvari" ni, v živalskem svetu, ki bi bila značilna vsem (vrstam), torej vsaki živali, od prve, do zadnje! Je pa zato značilnost, ki sicer ni neposredno otipljiva, a jo je moč ugotavljati posredno, skozi izkazovanja, in ta značilnost se izkazuje v - NAGONIH!

Da, nagonsko ravnanje je edino dejstvo, ki predstavlja "skupni imenovalec" za VES živalski svet. In v okviru tega, nagonskega ravnanja...

... so tudi vse povprečne živalice, tiste, ki niso zmožne na temelju svojih posebnosti poseči do tistega "biti zgoraj", zadovoljnejše takrat, kadar v njihovem svetu vlada "socializem", in je paša dana vsem... in nezadovoljne takrat, kadar nastopi "kapitalizem", ki, v pomanjkanju paše/plena le tistim močnejšim dovoljuje sitost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar