četrtek, 29. december 2016

Le monolog misli...



Baje so pametnejši od mravelj. Kar je, ne nazadnje, razvidno tudi iz primerjave "družbenih dogajanj" med mraveljskim in njihovim svetom. V mraveljskem namreč vse poteka povsem v usklajenem redu.


Me zanima, če je "bog" ustvaril človeka pred evolucijskim odpadanjem repa ali za njim. Mislim, glede na to, da ga je ustvaril, bojda, po lastni podobi. Čeprav...
Morda pa evolucije sploh ni bilo?! Morda ne obstaja, samo...
Potem ne razumem, čemu upajo vanjo.


"Bog" je darežljiv. In rad odpušča. No, v vseh ostalih primerih, razen takrat, kadar mu jabolko vzameš.


Baje se toliko časa reinkarnirajo, dokler ne doživijo utelešenja v "nebesih"...
Majcena težava: v katerem telesu (podobi) pa se zgodi, to utelešenje, glede na to, da kar nekaj teh teles uporabijo tekom reinkarniranja?!


Zelo imajo radi živali, tudi medvede. Tako radi...
Da medvedje mladiče hranijo... ko pa so tako luštkani. Kasneje, ko ti mladiči zrastejo...
In začnejo brskati po dvoriščih, smetnjakih... za hrano, in se nevarno smukajo v njih bližini, takrat pa njih ljubezen do živali preraste v tisti "medveda je treba ustreliti, nas ogroža"!
Ja, takšna so (VSA) stanja, kadar neumnost ne razume, da je sama kriva za mravlje v hiši, ker jih je z drobtinami (v hiši) krmila. Nezmožnost vzpostavljanja vzročno-posledičnih povezav, nezmožnost "širšega pogleda", nezmožnost "sestavljanja slikanice življenja". Švicarska zgodba, pač.
P.S.
Vnaprejšnje opravičilo, v primeru, da zaslišim tisti "jaz pa že nisem hranil/a mravelj"... besede je moč razumeti tudi v njih podobi posrednega sporočanja.


Baje z leti "dozorijo". Če ne prej, potem takrat, ko porabijo vse tisto, kar jim je bilo dano, in ne prejemajo več.
Ja, takrat se celo privatizacija spremeni v nekaj grdega. Kako se ne bi, ko pa je poprej polnila njihove želodce, zdaj pa bi tuje?!
Sicer pa oni že vedo, kaj je prav. Mislim, če zmorejo ugotovitve povprečnosti postaviti vrh vseh (spo)znanj, potemtakem bo, bržčas, nekaj povsem samoumevnega, da je povprečnost končni evolucijski dosežek!


Ljudem je treba pomagat, z doma so zbežali, ničesar nimajo... pa jim je potrebno dati zatočišče, hrano, jih obleči... takrat, kadar so begunci DALEČ stran.
Ne, ne smejo priti k nam, bodo s svojim načinom življenja samo kriminal povzročali, in bodo ogrozili našo kulturo... takrat, kadar so begunci "PRED VRATI".
Modrost odmevov? Po hov-hov sistemu?


Me je Koki, papagajček, razveselil, je povedal, da se je odločil podati v izobraževanje, tisto formalno...
Moram priti do spričevala, nekega, kateregakoli. Za poklic se sicer še nisem odločil, je razlagal, morda bom politik, morda sodnik, zdravnik, učitelj, morda bom inženir, morda samo mojster nekega dela, tega še ne vem, vendar moram dobiti tisti papir z ocenami! Da bodo vsi vedeli, kako sem pameten!
Ma, ti se kar izobražuj, sem ga vzpodbudil, eden več ali manj, ni bistvene razlike...


Ko hodiš v šolo, in ne razumeš tistega, kar te (na)učijo... potem hodiš v življenje, in ne razumeš življenja.
Verjetno je šola kriva. Ker se trudi. Zaman.


Je grozljivo stanje, z mravljami. Mislim - tako so umsko zaostale, da niti temeljne delitve na "slabe mravlje" in "dobre mravlje" ne poznajo!


Kot mladec sem zapisal, da se "človek" razlikuje od opice le po - brivskem aparatu...
In se je nek novinar, radijski, potem, ko je aforizem prebral, tako krohotal, da je krohot oddaji kar nekaj časa odvzel.
Kdo bi ga vedel, morda se krohota tudi dandanes. Ni pomembno, šteje, da se redno brije.


"Svet je tak, kakršnega vidim".
Potemtakem zelo spotakljiv, in trd, za slepe.


Demokratičnost "javne besede" genije množi v milijarde.


Ti, ti GRDI KAPITAL!
Tvorijo te zelo hudobna bitja: zidovi (poslovno-proizvodnih objektov), stroji in ostala delovna sredstva, zemljišča, denar...
Mejduš, ampak ta "zlobna bitja" so, kaže, pametnejša od občosti, če je od njih (teh "zlobnih bitij") odvisno to, kako bo občost živela!
Ja, je hudo, zelo, zelo, zelooooo hudo, kadar pamet ugotavlja, da je nek PREDMET kriv za to, da njej, pameti, življenje ne uspeva!

Ni komentarjev:

Objavite komentar