torek, 27. december 2016

"Svet je takšen, kakršnega vidiš"



Ni vse zlato, kar se sveti...

Splošno znan, tudi uporabljan izrek... ki bi, v podobi daljšega zapisa, lahko zvenel takole: res je, zlato se sveti, vendar se svetijo tudi druge kovine, potemtakem ni moč zgolj na podlagi "svetenja" ugotavljati zlata... lahko pa bi se glasil tudi takole, preprosteje: ne kaže zaupati (zgolj) očem, kadar določeno zadevo ugotavljaš!

Zanimivo, VSI poznajo, in uporabljajo zapisan izrek... a ga, očitno, DEJANSKO NE RAZUMEJO (razumejo le besede, vedo, o čem te besede govorijo, a ne razumejo vsebine, je niso zmožni uporabljati kot napotek, veljaven za VSE, za POVSOD!), pa je zapisan brez slehernega pomena, kajti - oni prav na oči (videz, izkazovanje) stavijo, ko "ugotavljajo" karkoli, tudi Svet kot tak! Ne nazadnje, pravijo, da "je Svet takšen, kakršnega vidiš".

Da je tovrstno prepričanje (in s tem tudi delovanje) izjemno tumpasto - do tega spoznanja bi zlahka prišli (v primeru, da bi bili zmožni dejanskega spoznavanja, potemtakem dojemanja, razumskega delovanja) - že s tem, ko bi zmogli upoštevati dejstvo, da je na svetu skorajda 7 milijard tovrstnih (parov) oči, pa...

Ker vsak (od teh parov) po svoje vidi Svet, pomeni, da na enem samem planetu obstaja malodane 7 milijard različnih Svetov...

V fizičnem smislu temu resda ni tako, neposredno, razen kolikor ta "fizičen smisel" obstaja v podobi njihovih teles, torej njih, posameznikov, ki vsak zase živijo v svojem, specifičnem Svetu, Svetu njih oči-pogledov-"ugotovitev"... pa ni čudno, da vse poteka na hojladri, kadar pobudo prevzamejo v svoje roke! Drugače tudi ne more, kajti - kako boš poenotil malodane 7 milijard "svetov", kako se bodo, najprej, odločili o tem, kateri med temi "svetovi" je tisti "pravilen", da bi ga vsi morali živeti... tudi tisti, med njimi, katerim narava bodisi ni dala vida, bodisi jim ga je (ali pa okvara) odvzela. Kajti, ja, tudi slepi po svoje "vidijo" Svet... in TUDI SLEPI zmorejo "spregledati", takrat, ko treščijo v zid.

Ne, res ni vse zlato, kar se sveti! Pomeni, da so tudi med (na videz) podobnimi stvarmi različne vsebine. Tudi znotraj "človeškega sveta".

Ni komentarjev:

Objavite komentar