četrtek, 7. december 2017

Ko se butec in butec podata po svetu...

Ne moti jih dosti to, da je država ekonomsko (in v vseh ostalih ozirih) v nezavidnem položaju, oni bi žrli. Vse, vsaj vse tisto, kar (še) stoji, in jim je malo mar, ob tem, če to, kar (še) stoji, nosi določene prihodke, oni bi - žrli. In jim ni prav nič mar, če je to, kar (še) stoji, obremenjeno z zadolženostjo, oni bi - žrli! Žrli bi, žrli, žrli, žrli, požrli!

In se, kakopak, jezijo na današnje stanje, še najbolj na pas, ki jim, zategnjen, ne nudi tistega, kar želijo, namesto da bi se jezili na včeraj, na preteklost, v kateri niso samo začrtali in dopustili požrtijo, pač pa so v njej, četudi nevede, sodelovali. Da, posledice ( = danes) vselej pridejo za vzroki ( = včeraj), a kaj, ko niti toliko niso zmožni, da bi sklenili, miselno, tokokrog, in ugotovili, da bi še najbolj pomagali takrat, ko - se ne bi trudili pomagati! Pač, bi žrli. Žrli, žrli, žrli, v nedogled.

In je tako na vsem svetu, ki se, pridno, podaja v stampedo. Zahvaljujoč - "demokraciji", zahvaljujoč temu, da ima vsakdo, in še najraje butec, pravico soodločati o zadevah, ki zadevajo sobivanje! Jap, odpri vrata obor, potem pa se tolci po glavi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar