petek, 8. december 2017

Re-re-re... VOLucija



Revolucija je čudna zadeva, ki, čeprav vsebuje besedo »vol«, ne bi smela biti povezana – z voli! Ne bi smela, vendar…

Revolucija ni le »porušiti«, pač pa je tudi »postaviti novo«! In rušenja je zmožen dobesedno vsak vol, in tudi vsak delček absolutne večine t. im. človeštva, dočim gradnje ni zmožen. Je, za gradnjo, potrebno imeti v glavi še kaj več, kot zgolj pamet.

Revolucija naj bi tudi spreminjala na bolje, dejansko spreminjala, trajno, kajti v nasprotnem popljuva vse, kar je za spremembe žrtvovala, zlasti življenja! Ampak…

Prave spremembe temeljijo na načelih, absolutna večina t. im. človeštva pa le-teh ne premore. Sledi, izključno, lastnim interesom. In je pripravljena, ta absolutna večina, v trenutku, pozabiti na svojo »revolucionarnost«, ko bi se pripetil, denimo, čudež, in bi od države prejemala ugodno mesečno rento. Z njo bi znala, ta, absolutna večina, ugodno živeti, za tiste, ki so v dejanskih škripcih, pa se ta absolutna večina itak kaj prida ne pretegne…

Revolucije so se dogajale, v preteklosti, in vse, tiste družbene, so ostale dolgih nosov. Čemu? Preprosto, ker taista absolutna večina t. im. človeštva ne premore razuma, pač pa jo vodijo nagoni, in ker vidijo, takrat, kadar ima »nekdo« več od njih, pa želijo ta več imeti tudi sami… ne glede na to, da, praviloma, niso objektivno zmožni ta več ustvarjati na pošten, etičen način. Ker, z drugimi besedami, niso zmožni ne skromnosti, kaj šele samoobvladovanja, in kaj šele trezne presoje! Ne, njih edina »konstruktivna« vloga, ki so jo zmožni prostovoljno izkazovati, je destrukcija, je rušenje, kadar jih v to napoti njih lastno nezadovoljstvo. Rušiti pa zna – vsak vol?!

Danes so jezni na državo. Včeraj, ko so jo pomagali rušiti, četudi »le« s svojimi odločitvami, volilnimi, s sprejemanjem podeljenega, z molčečim odobravanjem ( = podpiranjem) dejanj, ki so privedla v današnje stanje… ja, včeraj so ji (še) ploskali in vzklikali!

Dejansko, revolucija ne bi smela biti povezana z voli!

Ni komentarjev:

Objavite komentar