sobota, 9. december 2017

Resnica ni tisto, kar je všeč občestvu!



Država je TISOČIM dajala ustrezno podporo, iz naslova samozaposlitve. TISOČI so ugotovili, da so "pametni, sposobni, pridni..." in da bodo uspeli, kot samozaposleni. In VEČINA od teh tisočih ni zdržala niti polovice časa, za katerega se je, z dogovorom, obvezala, da bo, vzdržala. Ker je - sila pametna, sposobna, pridna, predvsem pa trezna v razmisleku?!
In sedaj, domnevam, ta večina toži čez grdo državo, ker mora vračati prejet denar, čeprav naj bi ga vrnila po lastni krivdi, ker, pač, ni izpolnila tistega, za kar se je zavezala, da bo!
Pa, da ne bo nesporazuma: država je gnila, od samega svojega začetka, odkar je v rokah nagonskih! V okviru "demokracije", seveda. In je dejstvo, da je, ta država, velika "štala", a je dejstvo tudi to, da ne bi bila, "štala", ko nagonsko "ljudstvo" ne bi odločalo o njej!

Najbolj "všeč" so mi takšni "revolucionarji", ki najprej zafurajo vse, kar so imeli... nato, zahvaljujoč lastni neumnosti, še povečajo svojo zadolženost... potem pa ugotovijo, da so reveži, in da bi država morala reševati njihove težave... ker, če ne bo, bodo pa "revolucijo" delali!
Fuj!

"Družbena vnema" zna biti zelo glasna, kadar menijo, da imajo premalo, in bi jim skupnost morala dati več... ko pa je treba, na primer, očistiti sneg, s skupnih površin "bloka", se pa najdeta dva tepca... ostali pa kukajo, skozi zavese, in se režijo, češ - poglej bedaka!

Ni komentarjev:

Objavite komentar