četrtek, 21. december 2017

Na mojega leta četrtkov dan



Tista nevidna (človejakom zanesljivo) škoda, ki jo je človejaška "demokracija" naredila planetu, je krepko večja od vidne! Ne nazadnje, v zaletu je tudi človejaška "znanost" (in ne le obče dojemanje/pojmovanje), pa - če bo šlo tako naprej, sploh, na primer, h kirurgu ne bo treba, bodo na voljo tudi "polagalci rok"!

Vse več je govora o skrajnežih... kdo pa so le-ti, in od kod?
Kdo so? Samo nekoliko bolj zagret sestavni del OKOLJA, torej VEČINSKE populacije. So, v bistvu, "otroci" (proizvod!) taistega okolja, pa - če bo okolje "ponosno na fižol", potem, čez čas, bog ne daj skrajnežem govoriti o tem, da je leča boljša!
Jap, tudi tu gre po sistemu "kar se janezek nauči (sliši, posluša), to janez zna (in počne)"! In po sistemu, da riba izven vode ne zmore živet.

Lahko bebca odvadiš bebavosti?
Hm, lahko ribo odvadiš dihanja prek škrg?!

Želiš iz dobrega narediti drek? Daj ga, to dobro, v roke "ljudstvu"!

Zaupaj bedaku odgovornost, in se čudi, ko bo zafural.
Zaupaj milijonom, milijardam bedakov odgovornost... potem pa sedi, prekrižaj se (četudi nisi veren), in hvali planet, da (še) ni zdrsnil s svojih tečajev!

Čemu je socializem zdržal toliko časa? Ker v njem občestvo NI suvereno izbiralo (povsem po svoje) vodilne in vodeče... pač pa je izbiralo IZKLJUČNO med kandidati, katerim je oblast dovolila - biti kandidat!
Ko bi občestvo že v socializmu zganjalo svojo "demokracijo"... ubogi socializem, ne verjamem, da bi leto dni zdržal!

Kako že gre tista... režem, režem, pa je še vedno prekratko!
Jap, natančen opis človejaškega dojemanja (posledično tudi "tvorjenja")!

Revolucije, rešitev? Od enega zidu k drugemu, potem pa spet nazaj?!
Ja, je "rešitev". Za "ping-pong" žogice, in za človejake!

Človek gradi skupnost, zna sobivati, se zaveda, da je, v skupnosti, sobivanje lažje... človejak razdira, skupnost, "ve", da so s skupnostjo same težave... pa, zanimivo, ta človejak niti na to ni zmožen pomisliti, kako bi živel, ko skupnost ne bi (po)skrbela tudi za npr. dobavo energije, hrane in vsega ostalega, za življenje potrebnega...
Je, kaže, človejak tako sposoben, da bi sam zmogel vse, bi, v svoji votlini, sam "delal" elektriko, oblačila in obutev, "pametne" telefone, ob čemer bi si še hrano prideloval, z doma narejenimi pripomočki! Ampak...
Če je tako pameten, in zmožen, ta človejak, kako, za vraga, tega tudi v praksi ne zmore pokazati? Kako to, da je svet, odkar odloča človejak (ja, baje je odločanje vseh in vsakogar tisto, čemur se pravi demokracija!), v konstantnem razkrajanju? Kako to, da je vse dobro, kar je bilo, nekoč, od "socialne varnosti" naprej, "čudežno" izpuhtelo?
Pa nikarte o tem, da "politiki sprejemajo odločitve". Tudi mravlje jih, tudi zajci... pa, če ljudstvo izbere mravlje, bo po mravljasto živelo, če zajce, po zajčasto, če pa zgolj iz svojih vrst "ta pametne" izbira, kakor je to počelo, desetletja nazaj, potem... potem bo, bržčas, tudi živelo v "ta pametnem" svetu, in ga dodobra okušalo (in okusilo)!

Kdaj je občestvo (in NE politiki, niti "politiki"!) povzročilo današnje stanje v Deželi?
(Tudi) takrat, ko je drlo na Roško, da bi se tam drlo... vse ostalo je le - "verižna reakcija"... in tudi to, da je občestvo popljuvalo svoje (nekdanje) heroje, v-nebo-vodeče-glavonožce, ne pomaga, kajti - občestvo je, še vedno, enako "pametno" in "razsodno", kot je bilo takrat, in popolnoma enako NEnačelno (neetično), kot je bilo takrat, pa... še dobro, da se, tu in tam, kak "cerar" najde, da poprime za krmilo... "butec", namesto da bi se ognil bebavih, jim prepustil vse skupaj, pa - "na svidenje v prihodnji vojni"!

Šel se bom, uradno, registrirat za reveža. Brez dohodkov sem, itak, že kar nekaj časa, poleg tega pa - rad bi imel mercedesa, BMW-ja, volva, morda audija... pa ga, zaradi GRDE DRŽAVE, ne morem imet!
Baj-de-vej: to, z naštetitimi avtomobili, nikarte za res jemat, kar jih vozi dobesedno vsako govedo, so se mi zagnusili (tudi avtomobili, ja). In tudi tistega o "registraciji revščine" ne verjet: sicer nisem veren... sicer nisem v kolibah rasel... a znam skromno, bi rekel, da skorajda po "jezusovem zgledu"... in mi na kraj pameti ne pade, da bi beračil, pričakoval, celo terjal, od skupnosti, karkoli zase. Za druge sem, vselej, kadar je bilo potrebno, zase pa...
Ma, bi bil povsem zadovoljen, ko bi vsi hlevski spet v hlevih pristali, in bi, za njimi, vrata dobro zaprli! Bi se dalo povsem normalno živet, skladno z zmožnostmi, in z...
... razumnim decembrom (ter vsemi ostalimi meseci), brez (bebave) želje po tem, da MORAM tudi "jaz" imeti tisto, kar pri drugih vidim?!

Dežela je, očitno, oaza blaginje, ker - revščina, zanesljivo, ne bi mogla že mesec dni zganjat nakupovalne histerije... da niti do kruha ne moreš, ne da bi se gnečal!

Dopusti jim položaje, dopusti jim moč, ostali bodo majhni, po umu, značaju, tvornosti... in po sebi bodo krojili svet, v majhnega, umsko, značajsko, a velikega po razkrajanju!

Ni komentarjev:

Objavite komentar