nedelja, 11. februar 2018

Dvom(ljivci)...



Obstajajo takšni, ki berejo moje zapise, obenem izkazujejo dvom v resničnost zapisanega. Z nekaterimi, takšnimi, sem se že srečeval, z nekaterimi se, verjamem, še bom. In v takšnih primerih, vsaj tu in tam, odgovarjam na sledeč način…

Poglej, obstajajo tri možnosti.

Prva je ta, da sem neumen, pa zaradi tega, posledično, neumnosti zapisujem, vendar…
Če sem neumen, potem (ker je neumnost trajna, v vseh okoliščinah in časih prisotna) je neumno dobesedno vse, kar zapisujem, počnem!

Druga možnost je ta, da sem neodgovoren, in lažniv, ker, posledično, zapisujem o tem, česar ne vem, in zapisujem v podobi neresnic(e), četudi…
Sta tako neodgovornost, kakor lažnivost, podobi izkazovanja, ki se kot trajno, konstantno odvija, kaže, kar pomeni, da v nobenem mojem zapisu ne zmoreš razbrati – resnice!

Tretja možnost je ta, da mi dopustiš zmožnost razumevanja, posledično vedenja o tem, o čemer pišem.

Izbira, med naštetimi možnostmi, je, vsekakor, na tvoji strani, pri čemer…
Me zanima samo to: če si izbral prvo (in) ali drugo možnost, potem mi povej, lepo prosim, kaj te vleče k branju mojih zapisov, kajti, domnevam, tudi tebi, kakor meni, neumnosti in neodgovornost ter laži »živce cefrajo«, ti, s tem, posledično, slabo voljo ( = lažja oblika trpljenja) povzročajo, pa – če nisi mazohist, če ne uživaš v tem, da samega sebe mučiš, čemu, za vraga, »me« bereš?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar