sobota, 24. februar 2018

Izumrle civilizacije? Ne, ne, pač pa - požrte civilizacije!



Ko (in če) bo človek, to tako redko, malodane izumrtju namenjeno bitje, sredi milijard "človeštva", spoznal resnico, o razlikah, katere sicer ugotavlja, in jih, povsem napačno, z raznimi "vzgojami", "osveščenostmi", "izobraževanji" (samemu sebi) pojasnjuje... takrat bo imel edino pravo osnovo za uravnavanje lastnega odziva, ravnanj.
Takrat bo tudi svet imel, prvič v vsem času obstajanja "človeštva", kvarno delujočega na vse obstoječe, možnost živeti lastno normalno bivanje. V kolikor bo, kakopak, ostalo časa na razpolago, časa, potrebnega za sama ravnanja človeka.

V nasprotnem?
V nasprotnem pa... če je piramide, knjižnice, podvojeno letno žetev, namakalne sisteme... zamenjal pesek...
Če je premnoga spoznanja, vodovode, ceste, medicinske prakse... zamenjalo srednjeveško praznoverje...

Potem - potem se bo, pač, "zgodovina" ponavljala, da bi iz peska pesek nastajal, in da bi bilo vse vmes povsem zaman. In se bo ponavljala, vse težje (zahvaljujoč vse večji moči, potrebni za - tudi trajno - uničevanje), in vse bliže - koncu taistega ponavljanja. In bo svet, v olajšanju, končno spet zadihal, v podobah nekih primitivnih organizmov, le da...

Le da Zemlja ne bo imela neke nove priložnosti, za to, da bi obstoječe, današnje stanje vzpostavila, ker je zgolj - planet v ugašanju, in je tudi njen čas odštevan!

Ni komentarjev:

Objavite komentar