sreda, 28. december 2022

V odnosu do »nekih drugih«…

Je prijatelj neko malenkost zapisal, o tem, kako ga »okolje« doživlja, in obravnava. Ja, tisti prijatelj, o katerem sem že, ko sem, med ostalim zapisoval, da mu neka običajnost, povprečnost do kolen ne seže…
 
In sem mu zapisal, bolj v spodbudo, kot v tolažbo, morda celo sebi v zadovoljstvo, da sem svoje otroke učil, naj se z »okoljem« primerjajo samo tako, da – čim dlje boste, otroci dragi, od običajnih, čim bolj boste ravnali drugače, kot ravna »okolje«, bolj se boste s pravilnim izkazovali, bolj vas bom vrednotil, spoštoval!
 
Sam sem se, predolgo časa, pojasnjeval, temu »okolju«. Tistim, ki me, in to krepko, presežejo izključno v slabem, in v nezmožnosti, dočim so beda, dejanska beda, v nasprotnem. In sem se naučil tega, da se pojasnjujem samo redkim. Še vedno so iz »okolja«, a vsaj po nečem od njega odstopajo.
 
Kaj meni »okolje«, kaj pričakuje, govori… Bi ne bilo bolje, ko bi to »okolje« najprej pokazalo kaj zmore, v dobrem, kaj naredi, kaj prispeva, preden bi se lotilo boljše od sebe zasliševati, ocenjevati?! Ja, že pogled, en sam, na razna »družbena omrežja«… koliko nekih papagajev, koliko nekega »lepljenja« ne-svojega, koliko neke praznine, same sebi namenjene… in kako malo, silovito malo neke tvornosti!

Ni komentarjev:

Objavite komentar