nedelja, 27. avgust 2023

Takrat naj bo kakor mi je za življenja…

Smrti se ne bojim. Resda je ne kličem, a tudi odganjati je ne mislim! Nisem med tistimi, ki bi svoja prazna »življenja« podaljševali. Čemu?! Da bi še dlje praznino »živeli«?!
 
Imel sem polno življenje, marsičesa je bilo celo preveč v njem. Denimo svinjarij, sprijenosti. In v bistvu bi moral biti hvaležen, tistim, ki so se mi s svojo sprijenostjo izkazovali! Pobili so mi upe in pričakovanja, pobili sanje, vse do zadnje, pa mi bo prav radi tega odhod olajšan, ne bom imel česa obžalovati, le od nekih redkih se bom poslovil, in to je to! Slovo pa pride, slej ko prej, in pred dejstvi ne kaže zatiskati oči…
 
Nekaj negotovosti čutim samo v odnosu do umiranja, a mi je v tolažbo to, da sem ga že vajen, me pobijajo, po kosih, vse moje življenje, obenem pa – proti fizičnim bolečinam obstajajo sredstva, proti čustvenim jih ni…
 
Ne bi želel biti v breme, nikomur, takrat, ko bom omagal, ko me bo odnašalo, obenem pa ne želim biti v lajšanje vesti, vsem tistim, ki so se mi že izkazali v meni nesprejemljivih podobah! Naj kar v sebi, in s seboj nosijo posledice vsega, kar so počeli!
Dovolj sem pomagal, za svojega življenja, nevrednim, da bi tudi lastno umiranje njim v nezasluženo lajšanje odstopil! Nisem bog, da bi rilcem oproščal, in s tem brisal razlike med njimi in ne-rilci!

Ni komentarjev:

Objavite komentar