četrtek, 31. avgust 2023

V fazi preklinjanja...

Ko iz faze objokovanja dospeš v fazo preklinjanja, takrat si velik korak naredil, če ne drugega, si čustvom omogočil, da se ne nabirajo več, v nek zaman, da ne razžirajo brez potrebe, pač pa letijo navzven, kamorkoli, in si, kot nekakšne strele, v vsem mogočem razelektritve najdejo. Obenem pa…
 
Kadar objokuješ, dolgo časa, in to brez slehernega odziva počneš, takrat se povprašaš o tem, če je predmet objokovanja ene same tvoje solze vreden! Bržčas je zlahka moč do odgovora dospeti.
 
Kakopak, tudi za fazo preklinjanja neka druga obstaja, in je tista dodatno razbremenilna, le dospeti je potrebno do nje, pri čemer zmorejo različne okoliščine čas tega dospetja uravnavati. Včasih si, pač, prisiljen, radi tretjih vzrokov, pomakniti lastna izkazovanja v nek neopredeljen čas, ki pa pride, brez dvoma, takrat, kadar mu okoliščine ustrezno zrelost dopustijo. In ko pride, takrat, preprosto, črto, močno črto potegneš, pod njo pa se praznina, popolna, znajde. In ti postane vseeno, dobesedno vseeno, za tisto, kar je bilo nad črto zapisanega, in te samo tvoja zasnovanost, neko sočustvovanje, uvidevnost, ki ti je, razumskemu, prirojena, privede do pomisleka o tem, če bi, ali pa, vsemu navkljub, ne bi… videl, slišal, vedel, bil kakorkoli, pa čeprav samo v podobi opazovalca, prizadet. In je od spoznanega odvisno, to, ali bi, ali pa ne-bi prevaga, od ničesar drugega.
 
Ja, zanesljivo, faza preklinjanja je, brez dvoma, delček poti, ki proti izhodu vodi. Izhodu iz tistega, kar sploh vredno ni tega, da si se v njem znašel, pa je priporočljivo, da ti za hrbtom ostane… obenem pa v pomnjenju, da zmore, vselej, pred enakimi napakami opozarjati.
 
Resnica, še najgrša resnica je vedno boljša od najlepše laži! In samo ugotovitev dejstev je tista osnova, na temelju katere je moč spreminjati, odpravljati, popravljati, kakovostne premike dosegati. Tam pa, kjer je laž običajnost, samoumevnost, "normala"... tam pa nenehno krog enih in istih težav vrstijo, morda v različnih podobah izkazujočih se, a kljub temu, nikoli do ničesar vrednega ne dospejo! In imajo natanko tisto, kar si tudi imeti zaslužijo – laž!

Ni komentarjev:

Objavite komentar