petek, 28. december 2018

Adam in Eva, absurd brez primere!


Zastavim takole…

Kadar nečesa NE poznaš, takrat o tem nečem tudi NE moreš vedeti, pomeni: če hočem o nečem vedeti, potem moram najprej ugotoviti obstoj tega nečesa, nato moram ta nekaj spoznavati (ugotavljati), potem moram preizkusiti pravilnost ( = ustreznost z resničnim) tega, kar sem spoznal (ugotovil), in šele za tem (ter na temelju VSEH predhodnih postopkov) ugotovim, da VEM (o tem nečem)!

Kadar VEM o nečem, takrat zmorem svoje vedenje izkazovati tudi navzven, pomeni, da takrat zmorem VSEM, ki delujejo na istih osnovah, kakršne so tiste, na katerih se izkazujem sam (pomeni, če smo pri ugotavljanju, da zmorem tisto, kar sam razumem, pojasniti = dokazati kot pravilno SAMO TISTIM, ki so zmožni razumevanja, dočim nagonskim bitjem /ki, pač, se lahko zgolj »naučijo«, niso pa razumevanja – četudi tistih stvari, o katerih naj bi se naučili – zmožna/ NIKOLI ne bom zmogel pojasniti objektivnih dejstev… zaradi česar, mimogrede, v svetu razuma obstaja konsenz, dogovor, enako razumevanje istih vsebin, dočim si v občestvu vsak po svoje razlaga, vsak »VE«, da je svet natanko takšen, kakršnega sam vidi)!)! In – kako to pojasnjevanje poteka?
Preprosto, tako, da bodisi samo (z besedami) opisuješ posamezna izkazovanja (tistega, pač, o čemer želiš pojasniti), po potrebi pa stanja, o katerih pojasnjuješ, »pokažeš« v podobah njih (naravnega = dejanskega) obstajanja in v okviru pravil, ki vedno v podobi neizpodbitnosti opredeljujejo (posamične in VSE) vsebine. Potemtakem izkažeš podobe, ki MORAJO BITI (po načelu vode, ki VEDNO zmoči vse in vsakogar, kar/ki se v njej znajde) vsem enako dostopne oz. razvidne (na tem načelu/principu temeljijo VSE definicije, vsa pravila, vsa ZARES znanstvena dognanja)!

Kakopak, tudi takšen (in edini pravilen) način ugotavljanja (ter, posledično, pojasnjevanja) ni obče učinkovit, kajti – kako bi zmogel nekaj razložiti ( = do razumevanja spraviti) nagonskemu bitju, bitju, potemtakem, ki NE RAZPOLAGA Z ZMOŽNOSTJO RAZUMEVANJA ( = zato JE nagonsko bitje, ker NI razumsko!)?!! Tega NI moč izvesti, nikakor, tudi na osnovi učenja ne, celo huje: sleherno (tozadevno) učenje nagonskih bitij v bistvu povzroča NEGATIVNE posledice, povzroča stanja, v okviru katerih so nagonska bitja prepričana v to, da vedo, da razumejo, da znajo (ne nazadnje, saj sem se v šoli učil/a, in sem dobil/a potrdilo o tem, da ZNAM!), dočim je resnica POPOLNOMA DRUGAČNA, takšna, da govori le o DOMNEVNEM znanju, in se v praksi izkazuje v podobah POPOLNEGA NEZNANJA, NERAZUMEVANJA! Pa poglejmo, če je temu tako. In za primer vzemimo »adama in evo«!

Obstajajo številne »razlage« (tudi ali zlasti tiste »verske«) o nastanku sveta, o tem pravzaprav, kako, na kak način svet poteka (se izkazuje). In so te »razlage« izključno izkaz NEUMNOSTI, ničesar drugega! Čemu? Preprosto:

Kadar nečesa ne vem, ne poznam, takrat se (v kolikor razumsko delujem) ZAVEDAM tega, da moram ravnati po uvodoma opisanem postopku, kar, z drugimi besedami pomeni to, da tistega, česar NISEM ugotavljal in pri čemer pravilnosti svojih ugotovitev NISEM preverjal, da tistega NE POZNAM (in NE morem poznati), pač pa lahko o tem samo domnevam (in vsakdo domneva na nek svoj način, izkazovan bodisi na temelju nekih specifičnih značilnosti posameznika, bodisi na značilnostih okolja, v katerem ta posameznik živi)! Pomeni, da VERUJEM v to, da nekaj je tako, kakor sam verujem, da je, da ZAUPAM svojemu verovanju, potemtakem zaupam tudi lastni ugotovitvi o tem, da VEM o zadevi, katere niti spoznal nisem, kaj šele, da bi jo mogel opredeliti vsem in vsakomur, to, v bistvu, pomeni, da ugotavljanja (tudi znanstvenega) sploh NE POTREBUJEM, ker se izkazujem v POPOLNEM NASPROTJU OD SVETA, ZNOTRAJ KATEREGA ŽIVIM, od sveta, čigar dosežke ( = dosežki spoznavanja, znanosti!!!) sicer redno, vsakodnevno uporabljam (potemtakem, če jih uporabljam, če vidim, da mi njih uporaba koristi, če VEM, da obstajajo, vsi ti pripomočki, in obstajajo zahvaljujoč tistim, ki DOJEMAJO POPOLNOMA DRUGAČE, kot »dojemam« sam!!!!!)… a mi vsa ta dejstva na kupu (torej SOČASNO razpolagam z njimi) ne pridejo do živega, mi NE morejo pomagati, ker – NISEM ZMOŽEN SOČASNEGA UPOŠTEVANJA VSEH TEH DEJSTEV, ker nisem zmožen, na temelju tega sočasnega-upoštevanja-različnih-dejstev, LOGIČNO, RAZUMSKO DELOVATI, ker se, pač – IZKAZUJEM KOT NAGONSKO ( = NERAZUMSKO) BITJE!

V šolah se VSI učijo (bojda se celo naučijo) tega, da mešanje ISTE krvi (spolno občevanje med sorodstvom) NEIZOGIBNO vodi v – degeneracijo! To se tudi veterinar nauči, pa beleži tisti kdaj-kateri-od-katere-živali-bom-dal-seme, da ja ne bi prišlo do okvarjenega potomstva! Da, pri mešanju iste krvi se lahko posledice izkažejo že pri neposrednih potomcih (in praktični primeri dokazujejo, da temu tudi je tako!), dočim se s ponavljanjem taistega mešanja degeneriranost samo krepi, pomeni, z drugimi besedami, da se izniči možnost tistega biti-tak-kakršni-so-bili-neki-pred-teboj…
Kakorkoli že, veterinar »VE«, da do mešanja (sorodstvene) krvi NE sme priti, obenem pa taisti veterinar, kot verujoč, »VE«, da sta adam in eva začetnika celotnega človeštva, kar pomeni tudi to, da so se njuni otroci med seboj parili (če ni bilo nekih drugih staršev, razen adama in eve, potem tudi drugih otrok NI moglo biti!), oziroma da so njuni otroci poskrbeli za mešanje iste (sorodstvene)  krvi… pomeni, da so se (na temelju pravila, ki govori o NEIZOGIBNI degeneraciji, takrat, kadar se ista kri meša!) jim rojevali degenerirani potomci (in tako v nedogled)!!!

Dobro, res je dejstvo, da je občost bebava, v to ne kaže dvomiti, a je res tudi to, da ni bebava zaradi degeneriranosti (če je umsko enako zmožna kot katerokoli nagonsko bitje v t. im. živalskem svetu, potem z njo, po naravnem pogledu, ni nič narobe… razen tega, da živi v NEsvojem svetu, v okoliščinah, katerih NE razumeva, pa se, temu ustrezno, NE zmore pametno - razumsko se itak ne bo nikoli zmogla, ker potem NE bi bila nagonska! – izkazovati)… ne nazadnje, obstajajo primeri dejanske degeneriranosti, in občost je, vsemu navkljub, vseeno nekoliko drugačna (od teh primerov).

Mimogrede…
Ker v naravi degeneriranost NI običajen (vsakodneven) pojav, to pomeni, da narava skrbi za to, da se ista kri ne meša (kdor, vsaj kolikor toliko, pozna svet živali, ta ve, da je temu res tako), pomeni, da se narava izkazuje v POPOLNEM NASPROTJU od človejakov, ki »VEDO« da ni-dobro-če-se-NAŠ-pari-z-NENAŠO (in še huje, če se NAŠA pari z NENAŠIM)!

Potemtakem občost »VE« da »VE«, se ji zdijo BEBAVA pojasnila popolnoma ustrezna, normalna, sprejemljiva, je v takšna pojasnila naučena, obenem pa sama sebi podobna ustvarja, pač, tako, kot »vidi« ( = NErazumeva) svet… občestvo je celo »izobraženo«, vendar – kaj pomaga moji Tisi, Taru še najbolj slovita (pasja) akademija, ko pa bosta vedno ostala Tisa in Tar, pač, pasji duši, zmožni le – nagonskega »razumevanja« stvari, tudi tistih, ki se jima pred očmi nahajajo, a jih ne zmoreta v celoto povezovati, jih kot dele taiste celote razumevati!

Ne, adam in eva, kot neka POSAMEZNIKA, nikakor ne moreta biti začetek človeštva, pravzaprav – NI JE, na širnem svetu, ENE SAME POSAMIČNOSTI, KI BI ZMOGLA ODLOČATI O (nadaljnjem) OBSTOJU ČESARKOLI!

Animalia, svet bebavega »človeštva«!

Ni komentarjev:

Objavite komentar