petek, 28. december 2018

Eva, Adam, jabolko, seks in – »razumevanje« BEBAVOSTI


Na FB-ju sem zasledil neko kombinirano, slikovno-besedilno, »razmišljanje« bebavosti, ki se izkazuje na sledeč način:
upodobljena sta, gola, kakopak, TOZADEVNA Eva in TOZADEVNI Adam. Eva drži jabolko, Adam pa bo segel po njem. In pripis v stilu bi-se-moški-res-zadovoljil-z-jabolkom-kadar-bi-stal-ob-goli-ženski?

Celotna upodobitev (»razmišljanje«) je usmerjena (želi se kot takšna izkazati) v negiranje (verske) razlage o t. im. »izvirnem grehu«, in to (tozadevno) negiranje izkazuje v podobi nesprejemljivosti tega, da bi se »dec« za jabolko odločil, ko bi bila gola »baba« ob njem! In je tovrstno razmišljanje, deloma vsaj, dokaj utemeljeno, kajti – tam, kjer nagoni odločajo, tam zmore biti seks odločujoč dejavnik, tam je seks izvajan v okvirih priložnosti ( = ni pomembno s KOM seksam, pomembno je, da seksam!), tam – v podobah seksa celo ljubezen razlagajo! Pač, uboga, uboga nagonska bitja, popolnoma BEBAVA!
Poglejmo, če je golota res odločilen dejavnik, v odnosu med dvema (ali več) posameznikoma!

Najprej povsem banalen primer.
Si zmoreš zamisliti to, da si, tu in tam, LAČEN, da potemtakem potrebuješ tisti nekaj-za-(po)jesti, neko hrano, ker ti samo ona zmore odpraviti lakoto ( = potrebo po hrani)? Če si zmožen zamisliti si takšno stanje, potem ti je, domnevam, razumljiva tudi trditev, da – kadar si lačen, takrat boš segel po hrani (in NE po goli ženski), četudi ti jo ponuja – gola ženska!
Torej je že ta, povsem banalen, primer povsem zadosten za ugotovitev tega, da NI RES, da je golota merodajen dejavnik za neka (brezpogojna) izkazovanja, z drugimi besedami, da ugotovitev dec-vselej-naskoči-golo-babo NE zmore obstajati v podobi pravila! Potemtakem – da, je povsem možno, to, da »dec« seže po jabolku, in »babo«, tačas, pusti pri miru!

Sedaj pa k nekoliko resnejšemu primeru, takšnemu, kakršnega bi zmogel upoštevati v svojem »razmišljanju«, ko bi spremljal tudi kak »pameten« TV program… ko bi bil zmožen zapomniti-si-tisto-kar-si-videl… ko bi bil zmožen povezovati posamezne podobe v celoto… ko bi bil zmožen razmišljati in razumevati!!!
Na določenih predelih sveta še vedno živijo v podobi plemen, in tam so posamezniki, še vedno, malodane goli (ponekod pa tudi popolnoma goli). Bi si upal trditi to, da – zaradi tega, ker so nenehno (malodane) goli, zaradi tega, ker živijo drug ob drugem (potemtakem je gola ženska malodane VEDNO ob golem moškem, in obratno), da – nenehno (in samo) seksajo?!
Verjetno, da si takšne trditve ne upaš izreči, saj ima tudi tvoja bebavost neke meje. Tisti goli-tam-živeči namreč tudi hodijo na lov, hodijo nabirat neke plodove, kuhajo/pečejo (pripravljajo jedi), počivajo, pojejo, plešejo… skratka – počnejo marsikaj, poleg tega, da TUDI seksajo. Pomeni…

Pomeni, preprosto, to, da tam, kjer je golota neka običajnost (samoumevnost), tam nima takšnega vpliva (delovanja), kakršnega ima pri večinoma-oblečenih-NAGONSKIH-BEBCIH! Ni izzivalna (ker je nič-posebnega), potemtakem ni spodbujevalna (ker je nič-posebnega), potemtakem – NI merodajen dejavnik v odločanju »da ali ne seksati«!

Zaključim: DA, povsem mogoče je to, da adam vzame jabolko, in ne naskoči eve, in – ne samo da je možno, pač pa je vsakodnevno samoumevno to, da BEBAVOST »razumeva«, tolmači in dreka svet!

Ni komentarjev:

Objavite komentar