torek, 25. december 2018

Tinček, drkanje in cerkvena znanost…


Cerkev je poskrbela za mnoga znanstvena odkritja, pravzaprav bi svet brez njenega delovanja niti preživeti ne bi mogel...

Kakšne bedarije pa govoriš? Kakšna znanost, cerkvena znanost?! Že stoletja eno in isto trobijo!

To se tebi samo zdi, in se ti zdi zaradi tega, ker ne razumeš.

Česa?

Tega, da so cerkvena znanstvena odkritja odkritja posebne vrste, in za njih razumevanje potrebuješ tudi posebno vrsto pameti!

Posebno vrsto pameti?! Kakšna pa je, ta pamet?

Ekstraktna.

Misliš egzaktna?

Ne, ne, prav si slišal, ekstraktna.

Kakšna pa je ekstraktna pamet?

To je... najlažje ti pojasnim s kavo. Poglej, imaš navadno kavo, in imaš kavni ekstrakt, neko, na primer, NESkavo. In povsem enako je pri pameti, je tista običajna, in tista ekstraktna, NESpamet.

Aaaaa, nisem vedel. Ampak, kljub temu, da cerkev znanstveno deluje...

Seveda, na vseh področjih, tudi tam, kjer najbolj koristi človeštvu, denimo na področju medicine. Tako, na primer...

Cerkev in medicina?! Kako pa gre to skupaj?

Preprosto! Poglej, denimo, cerkveno družinsko psihoterapijo: pogovarjajte se med seboj, in bogu se priporočajte, pa bodo težave izginile...

Bedarija, ker - prav zaradi tega, ker se niti zdravi niso znali pogovarjati, je do težav prišlo, sedaj pa, ko so še bolj nezmožni pogovora...

Ja, in prav zaradi upoštevanja konkretnega stanja, konkretno na temelju obolelosti izkazovane nezmožnosti pogovora, tu nastopi tudi bog. Njegovo delovanje pa je, to pa, itak, veš, nesporno - deluje, učinkuje, in to izkazuje slej ko prej!

Potemtakem - z božjo pomočjo odpravijo težave?

Da, slej ko prej, če ne prej, potem takrat, ko težave umrejo. Namreč - še ni dokazano, da bi se prenašale v naslednja življenja!

Ampak - naslednjih življenj ni, naša vera zanika reinkarnacijo...

Zdaj si pa že malenkosten. In utrujaš. 

Dobro, ne bom več. Poznaš še kak primer učinkovitih cerkvenih znanstvenih dognanj?

Seveda, da poznam. Denimo tisto o odpadanju roke, v primeru drkanja.

Daj, daj, ne bodi neumen, da bi ti roka odpadla...

Seveda, da bi ti. Samo pomisli: več let ko drkaš, več časa potrebuješ, da zdrkaš. Več časa ko potrebuješ, da zdrkaš, bolj te roka boli, zaradi drkanja. In ta bolečina priča izključno o tem, da ti lahko roka odpade, če boš pretiraval!

Jaz drkam, pa mi še ni odpadla!

To je zaradi tega, ker si čuden, in ker niti osnov cerkvenih znanosti ne razumeš. Zato tudi božja pomoč, ali župnikova, ne more razrešiti tvojih težav, ti pomagati, na način, da te spravijo v red, do ekstraktne pameti!

Komu pa lahko pomaga, ta božja, župnikova pomoč?

Vidiš, vsakič, ko usta odpreš, samo dodatno svojo nevednost izkazuješ! Dobesedno ignorantsko izpadeš! Kako, da ni, in da ne bi pomagala, ko pa... Poglej, ko je župnik izvedel, da se Tinček igra s svojim lulčkom, ga je, v skrbi, da bo Tinčku roka odpadla, opozoril, da izkazuje sebi nevarno početje, in je pridodal tisti v-službi-občestva-izkazujoč “če želiš, ti lahko pomagam”.

Ni komentarjev:

Objavite komentar