sobota, 26. januar 2019

NElogičnost kot izkaz…


Kjerkoli obstaja NElogičnost, tam gre bodisi za naravno zasnovanost ( = NErazumskost oz. nagonskost), bodisi za psihično okvarjenost!

Prav zahvaljujoč ugotovitvam nelogičnega je moč zdraviti psihično obolelost (kadar le-ta, kakopak, ni mehansko povzročena), oziroma, z drugimi besedami: VSA stanja, ki odstopajo od tistega tako-bi-moralo-biti, pa naj gre za odklone v negativno ali v pozitivno smer, vsa neskladja s samim seboj... so izkazi psihičnih okvar!

Veliko ješ + suh kot prekla = nelogična zadeva, takrat, pač, v kolikor nisi nek izjemen rekreativec, ki nadpovprečne količine energije (vsako)dnevno troši (ali pa imaš, na primer, trakuljo).
Malo ješ + vse “se lepi” nate = nelogična zadeva (razen v primeru neke motnje v presnavljanju).

Ničesar ne delaš + si vedno utrujen = nelogična zadeva (razen v primeru neke fizične obolelosti, vendar ne v podobi trajnega stanja!).
Veliko delaš + prekipevaš od energije = nelogična zadeva... in lahko bi našteval v nedogled, takšna/podobna (in tudi ekstremna) stanja, ki večinoma pričajo o tistem nekaj-je-narobe!

Kar nekajkrat sem od neke konkretne osebe slišal “pojasnilo”, da mojih (daljših) sestavkov NE bere “zaradi tega, ker slabo vidi”. Dobro, načeloma bi tudi takšno pojasnilo lahko bilo sprejemljivo ( = logično), ko...

Ko se ne bi dalo velikosti črk na računalniškem zaslonu krepko povečati (in dovolj veliko, da ne bi bilo potrebno naprezanje/utrujanje oči) in s tem zagotoviti - povsem enostavno zmožnost branja...

... in ko ne bi taista oseba DNEVNO zapisovala daljše sestavke, s katerimi prav tako bremeni lastne oči, kajti - takrat, ko zapisuješ, takrat naj bi VSAJ DVAKRAT taisto (zapisovano) tudi (pre)BRAL (prvič sproti, med samim zapisovanjem, drugič na koncu, ko preverjaš zapisano)!

Ker se taista oseba tudi z nekimi drugimi vsebinami izkazuje na nelogične načine, ker taista oseba izkazuje NEzmožnost razumevanja (in jo je malodane vsakokrat potrebno na dolgo in široko prepričevati, da jo pripelješ do DOMNEVNEGA strinjanja), dospetje do ugotovitve o določenih psihičnih težavah sploh ni vprašljivo, kakor ni vprašljiva tudi pravilnost taiste. In NE gre za oči, pač pa gre - za psihično blokado, ki v tej meri onesposablja, da omenjena oseba NI zmožna niti brati mnenj, ki se od njenih razlikujejo (pomeni, da jo že sam zapis, jo BESEDE vržejo-s-tira)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar