četrtek, 24. januar 2019

Razumsko zasnovanemu posamezniku


Vse, kar živiš, in za kar ugotavljaš, da je v pozitivnem drugačno od tistega nekoč, denimo od kamene dobe, je posledica delovanja razuma. In vsa izkazovanja, ki so ti nerazumljiva, celo tuja, in se iz (pra)davnine vlečejo, so posledica dejstva, da je svet v nerazumskih, nagonskih rokah!

To, da se najprej samemu sebi čudiš, zaradi svoje drugačnosti od občih, in se naknadno, žal ter praviloma, taistim občim prilagodiš, jim postaneš enak, to NI posledica tega, da bi bilo s teboj nekaj narobe, pač pa je posledica tega, da živiš v PODVOJENEM svetu, tega, da je »tvoj« svet (svet razuma) upravljan s strani nagonov (ki v »tvoj« svet NE sodijo, zaradi česar ga morajo sebi ustrezno spreminjati)!

VSAKO bitje, čigar tendenca je letenje – leti!
VSAKO bitje, čigar tendenca je plavanje – plava!
VSAKO bitje, čigar tendenca je razumevanje, razvijanje, napredovanje – razumeva, razvija, napreduje! Potemtakem…

Če sočasno beležiš tako razvoj (žal le tehnološki), na eni strani, in razkroj vsega (vsebinsko) vrednega, na drugi, potem – bi moral vedeti, da se na dva, med seboj popolnoma nasprotujoča se načina izkazovanja, NE more izkazovati eno in isto bitje ( = vrsta)!

Zaradi tega: bolj kot si podoben (enak) občim, bolj je s teboj nekaj (in v psihičnem smislu) narobe! In – pomisli…

Sokrat, Platon, da Vinči, Galileo, Koh, Paster… in še premnogi POSAMEZNIKI, so bili, vsak v nekem svojem času, s strani občih (absolutne večine) dojemani kot najmanj neumni, če ne celo nori, kajti taista UMSKO NEZMOŽNA večina samo sebe kot (umsko) normalno obravnava, in je sama sebi merilo vsega, in zlasti drugačnosti! Vendar…

Taisti Sokrat, Platon, da Vinči, Galileo, Koh, Paster… in premnogi drugi POSAMEZNIKI, so tisti, zaradi katerih ves razvoj, vse pozitivne spremembe beležimo… in za te spremembe, zagotovo, NI zaslužna večina (le-ta je spreminjanje, vselej in povsod, izključno OVIRALA)! In taista večina se skozi čas NE spreminja, ostaja natanko takšna, po svojih umskih NEzmožnostih ( = NEUMNA), kakršna je vselej bila! In je zaradi nje svet vselej takšen, v svojih izkazovanjih, kakršen je vselej bil – v boju za obstanek, v pravici močnejšega, v pogoltnosti, sebičnosti in ostalih »odlikah« primitivizma ( = povsem preproste naravne zasnovanosti)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar