torek, 15. januar 2019

»Trampov« zid in obča bebavost


Uvodoma: zapisa ne zastavljam z namenom opredeljevanja, v smislu zid da ali ne, in še manj po vprašanju vsebin, kakršni sta človečnost in uvidevnost, vsebin torej, katerih občost zares sploh pozna ne, kaj šele, da bi jih bila zmožna izkazovati, pač pa s konkretnim zapisovanjem zgolj izkažem tisto stanje, kateremu bi se dalo, in to zelo površno, reči hinavščina, dejansko pa gre za nezmožnost celovitega razumevanja = NEUMNOST!

Najprej poglejmo, kateri razlog (tozadeven zgolj, navzven izkazujoč se in NEdejanski) je povzročil slavno Deželno »osamosvajanje«. Tisti DRUGI-NE-bodo-odločali-o-tem-kar-bomo-»MI«-počeli-na-»NAŠI«-zemlji!
Z drugimi besedami bi se dalo zapisati, da si deželna (ali katerakoli druga) občost lasti pravico do tega, da sama o sebi odloča, da sama odloča na teritoriju, katerega zaseda, in da vsem ostalim (tistim »drugim«) odreka pravico do tega, da bi o »nas« (in še zlasti na »našem« teritoriju) odločali!
Bojda je ta pravica pravica sleherne posamičnosti, pa – v kolikor si zmožen pravico razumevati v podobi NAČELNOSTI, potem zlahka dospeš do ugotovitve, da ima tudi Kitajec, Zambijec, culokafrež taisto pravico, pravico odločati o tem, kako se bo na svojem izkazoval… ne nazadnje tudi pravico odločati o tem, ali bo na SVOJI zemlji gradil zidove ali ne. In vsi »drugi« o tem (»Trampovem«) zidu niti pisniti NE BI SMELI… ko bi bili zmožni razumevati to, da posamičnosti (vsebin, katerihkoli in vsake) ni moč obravnavati (presojati) na temelju tistega kar-meni-prija-je-dopustno-kar-mi-ne-pa-ni, pač pa je potrebno v obravnavi (v odnosu do nje) sleherne vsebine – izkazovati NAČELNOST!
Če TI meniš, da smeš na SVOJEM početi tisto, kar ti prija, potem ima VSAKDO pravico (na NJEGOVEM) početi tisto, kar NJEMU prija!
Mimogrede – že obče blebetanje o neki zadevi (konkretno o »Trampovem« zidu) je ustvarjanje »javnega mnenja«, potemtakem je posredno VPLIVANJE na odločanje nekih DRUGIH! Je vmešavanje v NEtvoje zadeve!

Kaj naj bi Tramp dosegel s tem, ko bi (bo) postavil zid? Zgolj in edino to, da bo OTEŽKOČIL NELEGALEN prehod državne meje, torej bo otežkočil prehod prek tiste črte, ki govori o tistem do-tu-je-naše.
Kaj malodane vsak povprečen butec naredi, v primeru, da dospe do neke hiše in vrta krog nje? Ogradi svoje področje, POSTAVI ZID (ni pomembno, v kakšni podobi/obliki se ta zid izkazuje, pomemben je NJEGOV NAMEN!), s katerim pove natanko ISTO, kar Tramp govori tistim, ki bi nelegalno prečkali mejo! Pove, ta buhtelj: znotraj ograje (zidu) JE MOJE, in BREZ MOJEGA DOVOLJENJA NISI ZAŽELEN (na tem »mojem«)!
In so te (številne) ograde, zasebne, kakopak, občosti povsem samoumevne, »normalne«, čeprav se izkazujejo v isti funkciji, v kateri se bo (če ga bodo zgradili) izkazoval zid na ameriško-mehiški meji, vendar – po sistemu kar-meni-prija-je-dopustno-kar-mi-ne-pa-ni ima pravica, tudi etičnost zelo grenak priokus, pravzaprav – obojega (tako pravice, kakor etičnosti) sploh biti ne more!

In še zadnje vprašanje, o katerem občost na veliko razpreda, to je vprašanje TOZADEVNEGA ( = s strani občosti UMIŠLJENEGA = nedejanskega) ameriškega poskušanja preprečiti prihod migrantov na ameriška tla.
VSAK posameznik postavlja določene pogoje, pod katerimi nekomu dopusti bivati na svojem, in eden temeljnih pogojev je tisti če-si-meni-ljub-potem-smeš-priti-k-meni (če nisi, ne hodi!), takoj pa mu sledi tisti če-boš-spoštoval-mojo-lastnino (če mi ne boš škode delal), si lahko pri meni ( = na mojem), ne nazadnje štejeta tudi tista če-mi-ne-boš-preveč-požrl-in-popil, pa če-mi-ne-boš-zasvinjal-domovanja!
VSAKA država postavlja popolnoma enake zahteve, in za izpolnjevanje teh zahtev izvaja določene ukrepe (od nedovoljenega/kaznovanega NENADZOROVANEGA prečkanja meje, do deportacije tistih, ki protizakonito prečkajo mejo). Potemtakem…
Če imaš TI, bebec, pravico odločati o tem, kdo in kdaj (ter na kak način) bo smel biti na TVOJEM, če ima taisto pravico VSAKA država, potem jo imajo, bržčas, tudi ZDA! Pri čemer bi bilo priporočljivo (zlasti bebavosti) zavedati se preprostega dejstva: ZDA NE zapirajo mejnih prehodov, potemtakem, če z drugimi besedami zapišem, bodo tudi v bodoče dopuščale migracijo ( = prihod na njeno ozemlje in odhod z njega), a bodo dopuščale zgolj NADZOROVANO migracijo, potemtakem tisto, ki se bo izvajala v skladu z ameriško zakonodajo (pa bodo tisti, ki bodo izpolnjevali pogoje za vstop v ZDA, smeli vstopiti, ostalim pa bodo skušali vstop preprečiti… na podobne načine, kakor ga skušaš preprečiti neljubim obiskovalcem TI, bebo, ali katerakoli druga država)!

Pravijo, da je s tujim tičem zlahka prek kopriv, in je tako tudi res, kajti – me prav zanima, koliko domorodnih, tukajšnjih »etičnih« bebcev bi bilo pripravljenih odpreti vrata svojih domovanj, in sprejeti neko (tujo) družino v namestitev in hranjenje, koliko bi se jih izkazalo za dejansko tako uvidevne, kolikor se skušajo izkazovati z – bebavim nasprotovanjem zamisli o izgradnji »Trampovega« zidu  (pa še z marsičem drugim, seveda)!

Da, ko bi pa neposredno o zidu govoril, takrat bi pa moral različne vsebine upoštevati (taiste, ki jih tudi tukajšnji bebci omenjajo, ko se bojijo, da »nas«-bodo-tujci-preplavili-»nas«-požrli-uničili-»našo«-identiteto-(uboga »identiteta« bebave praznine!!!)- izničili, začenši z ekonomsko obarvanimi.

Ko bi zapisal, da bi se nad (morebitnim) zidom smele pritoževati le živali (tiste, katerim bo zid prekinil njih običajne poti), bi moral dopolniti ta zapis, da bi se izognil absurdnemu izkazovanju, in bi ga dopolnil z: v-človekovem-jeziku-NEgovoreče-živali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar