sreda, 22. maj 2024

Zgolj ena od slik dejanskega stanja…

Večina FB profilov je podobnih oglasnim deskam, nekakšnim reklamnim panojem, medtem ko se le tu in tam kak profil kaže s tvornostjo. In podobno je tudi drugod (ne samo) po spletu. Pač, v odsotnosti lastnega perja tuje prav pride…
 
S tem, morda, ne bi bilo nič narobe, ko… ne bi bila taista večina dokaj glasna, ko o lastnih »zmožnostih« govori in… ko ne bi taista večina o družbenih vprašanjih odločala.
 
Kakopak, že slišim tisti »vsi ne znamo z besedami« (velikokrat sem ga že slišal), celo oni »nima vsakdo časa, za to, da bi se izkazoval«, vendar…
 
KO bi vedeli, vsaj približno, kaj je to tvornost, potem bi vedeli tudi to, da te ta tvornost ne sprašuje po tem, če jo želiš izkazovati, ali, morda, ne, pač pa te dobesedno (pri)sili v lastno izkazovanje. In bi vedeli tudi to, da – če imajo čas za to, da »lepijo« tisočkrat »prelepljeno«, bi imeli tudi čas za neko lastno izpoved… ko bi imeli kaj za izpovedati, kakopak.
 
Ja, zgolj ena od »lepih« slik dejanskega stanja. In ni prav nič čudnega, v tem, da s slednjo »demokratizacijo« svet samo nazadovanje, korake v preteklost doživi. Pač, pamet je preveč »pametna«, da bi se zaved(a)la – lastne neumnosti?!
 
P.S.
Še najbolj »simpatična« pa so navajanja raznih modrosti, katerih (ker so tuje) sploh razumejo ne, in jih, objektivno, kot pripadniki neke druge podobe obstajanja, ne morejo razumeti, in »modrosti«, njim podobnim iz ust zletele, potemtakem dokaj neumno dišečih.
 
P.P.S.
Nikar ne verjemi v vrednost vsega tistega, kar je večini všečno, sprejemljivo, »normalno«, upoštevanja potrebno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar