sreda, 29. julij 2015

Malček na glavi?

Ni "biti dober" to, da nekomu slabega ne delam, pač pa - da drugemu DELAM DOBRO.
Ni "biti nesebičen" to, da od drugega ničesar ne (od)vzamem (zase/sebi), pač pa - da drugemu (del) svoje(ga) odstopim, z njim podelim.
Ni "biti pošten" to, da ničesar sam nisem ukradel, pač pa - da sem se vselej kraji zoperstavil, četudi bi meni koristi nosila.
Ni "biti solidaren" to, da se (sam brezposeln) pridružim zahtevam brezposelnih, pač pa - to, da sem solidaren z neko idejo, s stališčem, in da sem z brezposelnimi tudi (že) takrat, ko sam ŠE imam službo (in jo utegnem zaradi solidarnosti izgubiti).
Ni "biti etičen" to, da sem zmožen "ne živeti po živalskih nagonih" takrat, ko SEM SIT, in SE VARNEGA, ZADOVOLJNEGA POČUTIM, pač pa - to, da sem zmožen brzdati lastne nagone "samo-ohranitve/obstoja" takrat, KADAR GRE MENI "ZA NOHTE".

O tem sicer obstajajo tolmačenja, ki jih ne razmetavajo iz letal, v podobi letakov... pa nastane težava takrat, kadar se predvsem z "letakov" učimo, kajti...

Lev ne bo prav nikogar ogrožal, kadar ga boš SITEGA pustil v senci ležati... in šele LAČEN ČLOVEK se izkaže s tem, koliko je zmožen lastno "lakoto" brzdati, koliko pa mu je vseeno za druge, kadar po svoji sitosti seže!

Ni komentarjev:

Objavite komentar