sobota, 25. julij 2015

Na preprostosti način...

Kar VIDIM, to VEM.
Česar NE VIDIM, tega NI.
Pa je celo "bog" na zidu pristal, da bi jaz vedel, da JE, čeprav ga NE VIDIM.

Ko bi ne bilo TRDITEV, bi človeški svet propadel. Kajti, poleg tistega tvarnega, materialnega, iz česar smo pretežno sestavljeni, je temeljno "tisto", na podlagi česar "funkcioniramo", v podobi - trditev. So naše vodilo, so naši okvirji, naša omejitev, obenem naša opora. 

"Blokiraj" človeku možgane, in dobil boš zgolj neko telo, ki bo dihalo, sprejemalo hrano, odvajalo, ničesar več. Blokiraj mu jih s trditvami, in dobil boš natanko isto, samo da bo delovalo po nekih vstavljenih navodilih/programih.
Spremeni te programe, in iz zajetih osebkov boš naredil janičarje. Nadvladaj podzavestni del, in iz domnevno "suverenih" bitij boš dobil "po-ukazu-delujoče".
Temeljni gon, vsega živega, tudi človeka, je - gon po preživetju. A "vstavi" temu človeku ustrezne napotke, in dobil boš - "kamikaze".

Toliko o tem, če res ni tistega, česar ne vidimo, in če smo zares tako "suvereni", kakor mislimo, da smo. En sam "mi" zadošča, da se malodane vsa "mi-združba" požene napram nekih drugih "oni-združb". In tu razum lahko le pojasnjuje, pa čeprav je pojasnjevanje - jalovo početje. Kajti: kar VIDIM, to VEM... je temeljno vodilo "čipirane inteligence".

Ni komentarjev:

Objavite komentar