petek, 24. julij 2015

Pod/zavest...

Ljudje se zavedamo...

KO BI SE !!!! Ko bi se zavedali, denimo, tega, da je naša "zavest" le poslušen izvajalec navodil, katera oblikuje naša - podzavest!
Ko bi se zavedali tega, da so v naši podzavesti navodila, katera so nam vstavili "neki drugi", pa smo mi, v bistvu, naši še najbolj po otipljivem, po tem, da "smo mi" v podobi naših teles, dejansko pa znotraj nas bivajo prav ti "drugi", ki v nas vedrijo/oblačijo prek svojih nam-zastavljenih navodil...

Ko bi bili vsaj toliko dojemljivi, da bi nam bilo razumljivo to, da se "svet" dejansko spreminja (in se obenem "spreminja" skozi to, da mi več o njem "vemo")... da bi se ob dejanskih spremembah brezpogojno morala porajati tudi spoznanja o njih, o teh spremembah... da vsako novo spoznanje neizogibno pogojuje nek nov "pristop" do tega novo-spoznanega (ker je to novo-spoznano drugačno od tistega staro-spoznanega)... a tisto "drugačno", ki ga mi izkazujemo, iz generacije v generacijo, ni drugačno po vprašanju "pristopa" do neke konkretne vsebine, pač pa zgolj po tem, da (še vedno) NA POVSEM ENAK NAČIN dojema NEKE NOVE VSEBINE nek - "janez mlajši"... da, edina razlika/sprememba, ki do naše pameti seže, je ta, da drug osebek po istih, večnih navodilih pleše.

Ni komentarjev:

Objavite komentar