ponedeljek, 28. februar 2022

Ni bistvene razlike!

Med nekdanjim kolonializmom in tem, sodobnim, neokolonializmom, NI bistvene razlike - samo sredstva so bolj "prefinjena".
Rezultat je enak - izrabiti, izkoristiti, nato zapustiti, samo, nemočno.
Celo "pamet" nekdanjih izkoriščanih, in današnjih, je ostala - povsem enaka! Že res, da se je učila, v šolah, o kolonializmu, ampak, kaj - ponudi ji "koka kolo", pa bo takoj za! Ja, BUTAVOST je VEČEN "dar", iz generacije v generacijo se prenaša, in prav zahvaljujoč njej, lahko nekateri dobro živijo. V podobah amerikn-vej-of-lajf-a, seveda.

Si, morda, kdaj slišal o tem, da se "Amerika" zadolžuje, za  to, da, povsod drugod, kupuje nafto, dočim s svojimi zalogami zelo skrbno ravna? Kaj meniš, čemu tako počne (ko pa bi lahko ceneje, brez zadolževanja, dospela do nafte)? Morda zato, ker...

Ko bo povsod drugod zmanjkalo, te surovine, jo bo "Amerika" še vedno imela. In bo lahko proizvajala, in drago prodajala svoje proizvode, obenem pa...

Ko bodo, povsod drugod, obstali, brez goriva, tanki, letala in ladje, vojaške, seveda, takrat bo ameriška vojna tehnika še vedno delovala, in bo zlahka kaznovala morebitne neposlušne!

Ni, na tem svetu ni pomoči, na relaciji med državami (pa tudi sicer je redka, zelo), so zgolj interesi, potemtakem zgolj - "pomoč"!

Ni komentarjev:

Objavite komentar