petek, 25. februar 2022

Tri minute za verovanje

NN: »Nisem veren, ne verujem v boga.«
Jaz: »Si veren, veruješ v več bogov!«
 
Mimogrede, medklic-a:
Verovanje (biti veren) = nekritično sprejemanje »resnic« = konstantno verjetje v nekaj, kar nima podlage v dejanskosti.
Bog = nadnaravna moč, sila, ali, če želiš, bitje, ki ima moč in zmožnost odločati, tudi o tebi, in delovati, tudi nate.
 
Nadaljevanje uvodoma zastavljenega:
 
Ti veruješ, da Oblast, Denar, Priložnost… pokvari. Pomeni, da TI tem POJMOM pripisuješ moč (zmožnost) delovanja nate, ubožca (ki se niti z neko voljo, oprijemljivo, ne zmoreš izkazovati)!
 
Ti veruješ v tebi-všečne-obljube, katere izrekajo tebi-enako-nezmožni-obljubljajoči, pa – petnajst, dvajset let veruješ v drugo-švico!
 
Ti veruješ v tebi-všečne-razlage, katere podajajo tebi-enako-nezmožni-razlagalci, in se ti zdi »normalno«, da je dolg nekih petnajstih, dvajsetih milijard posledica jugoslovanske zadolženosti… čeprav je celoten dolg Jugoslavije znašal slabih petnajst milijard, in čeprav je Deželi zapadel le del, tega celotnega dolga (ob čemer je prejela, v dobro, tudi določeno premoženje, število podjetij, tovarn, proizvodnih obratov, pa še nekaj premoženja v tujini)!
 
Ti veruješ, ne nazadnje, v svojega vrhovnega boga, v svojo NEUMNOST, in veruješ tako, da »veš«, da si umen, priden, dober, pošten! In celo tako veruješ, v svojo NEUMNOST, da te niti izkušnje, o tvojih poprejšnjih napačnih odločitvah, ne odvrnejo od tega, da ne bi še naprej odločal!
 
Ma, glede na to, da do enega samega objektivnega dejstva NISI ZMOŽEN dospeti, se ti, nenehno, in v vsem, izkazuješ izključno – z verovanjem!
Pomeni, da SI še kako VEREN!

Ni komentarjev:

Objavite komentar