ponedeljek, 28. februar 2022

Pravičnica ali - kurba vseh kurb?!

Dobro, tvoje pojmovanje »poštenosti« mi je znano – dokler ta, ki krade, tudi tebi daje, je »pošten«, in »junak«, ko krade, in tebi ne da, pač pa le zase zadrži, takrat »postane« - baraba. Pomeni, da niti besed ne zmoreš razumevati, kako bi razumel šele ravnanja, in, prek njih, značaje, ampak…
 
Poskusiva s sledečim primerom…
Marko ti reče »Če mi ne daš bonbona, ne bova prijatelja.« In ti mu daš, bonbon, ker je Marko velik frajer, v njegovi družbi tudi ti postaneš frajer. Pardon, frajerček…
Zadeva se obrne: Marko ima bonbon, ti ga nimaš. In narediš tako, kot je naredil, poprej, Marko: »Če mi ne daš bonbona, ne bova prijatelja«…
Kakopak, Marko ti NE da bonbona, ker – je frajer. Kakopak, ti si jezen nanj, ker ti ni dal bonbona, ampak – ostajaš v njegovi bližini, ker drugače ne boš več frajerček. Obenem pa si misliš takole: mater je hinavec, Marko, govori eno, dela drugo! Pa zanj veljajo posebna pravila, drugačna kot za ostale!
 
Ne, ne, Marko NI hinavec. Marko se sploh ne zaveda, da se izkazuje v različnih podobah, tudi takrat, kadar je o preprostem bonbonu govora. In tudi ti nisi hinavec, čeprav si ostal v Markovi bližini, ko ti ni dal bonbona. Tudi ti se ne zavedaš, tudi samega sebe. Pač, sta bitji s krepko omejenimi miselnimi zmožnostmi, NErazumski bitji, nagonski, za takšna bitja pa velja, da se prilagajajo okoliščinam. Da (v odvisnosti od LASTNEGA POLOŽAJA znotraj teh okoliščin) spreminjajo mnenja, ravnanja!
 
Braniteljica, celo svetovnega formata, »demokracije«! Po domače ji pravijo Amerika (in ne mislijo na celino, seveda).
»Izvaža«, prek celega Sveta, svojo »demokracijo«. Pardon, anarhijo. Taisto stanje, v katerem smeš biti »svoboden«, v besedah in ravnanjih… obenem pa policijo, celo vojsko pošljejo nadte, če si preveč »svoboden«. Taisto stanje, v katerem »vedo«, da jih, tam, neki (resda s puškami oboroženi) pastirji, z razdalje nekaj tisoč kilometrov, ogrožajo, da imajo celo mogočno (in predvsem, tako se je vsaj izkazalo, NEVIDNO = neobstoječe) orožje, s katerim utegnejo Svet sesuti, obenem pa, po šestdesetih letih, še vedno, »ne vedo« kdo je zares usmrtil nekdanjega predsednika Kenedija, kdo je, zares, naročil njegov umor! Taisto stanje, v katerem »vedo« (bojda znajo brati misli), da jih, nekdo, z razdalje nekaj tisoč kilometrov, ogroža (pa ne neposredno, tako, da bi z vojskami stal na njihovih mejah, pač, ta nekdo sanja o tem, kako napada kavboje, pa preklinja, taiste kavboje, potemtakem, aleluja, že izkazuje svojo agresijo…)… pa UZAKONIJO PREVENTIVNO VOJNO!!! Ja, to je takšna vojna, ki jo lahko kadarkoli, proti komerkoli zastaviš, in to narediš izključno zaradi tega, ker – MISLIŠ, da te ta, nekdo, ogroža!
Mimogrede – kamorkoli naokrog pogledaš, v nedavno preteklost, boš ugotovil premnogo primerov vojskovanja te »pravičnice«, na azijskih, afriških tleh, potemtakem daleč od njenih meja, pa…
Veš, kaj jih zares žene (pa – niso edini, ki na tak način »ščitijo svoje interese«, a so najbolj GOBČNI, AGRESIVNI takrat, kadar TOZADEVNO BRANIJO SVETOVNI MIR, DEJANSKO PA, spet, ZGOLJ LASTNE INTERESE SKUŠAJO UVELJAVITI!), da so dobesedno nenehno v nekih spopadih?
Mani, mani, mani (če ne boš  nafte prodajal za dolarje, takrat dolarji ne bodo potrebni v tolikšnih količinah, kot so potrebni sedaj, takrat bo vrednost tega, vrednostno že itak krepko prenapihnjenega denarja, padla… pa se bo to tudi na občem, družbenem ameriškem standardu poznalo… obenem pa – danes ti rušim, jutri ti bom gradil, pa – ders-nou-biznis-lajk-šou-biznis!) in – KOKA-KOLA = amerikan-vej-of-lajf! To, in samo to, IZKLJUČNO TO je tisto, po čemer se ravna kurba vseh kurb!
 
Boli, njo, džoka, za neke reveže, ki stradajo, crkavajo v neki džungli. Če nimajo nafte, zlata, urana… na svojih tleh, niso dovolj zanimivi, da bi jim šli »pomagat«!
 
Čemu Rusija, tokrat, uporablja vojsko?
NATO se širi, in namerava, ta, kurba vseh kurb, z vseh strani obkrožiti (obkoliti) Rusijo (poleg Kitajske v bistvu edino resnejšo državo = grožnjo, ki ne sledi koka-koli), da bi jo tako, bodisi stisnila v podobi groženj, bodisi – da bi sebi, ta kurba, pridobila ugodnejše pozicije za interveniranje! V Rusiji, seveda. Takrat namreč ne bo več nasprotovala vojni, ker bo to njena, preventivna vojna…
 
Ima Amerika pravico do tega, da izvaja preventivne vojne? Ima pravico do tega, da se odloča kdo jo, in kdo je ne ogroža? Povej, če je Marko hinavec, zakaj potem ni hinavka tudi Amerika?! In, povej – če ima Amerika takšno pravico, en sam razlog povej, čemu je ne bi imela tudi Rusija!
 
Prošnja: to, da si hlapčič koka-kole, to, da neka bogastva vidiš (revščine pa ne), tam, »prek luže«, to naj ne vpliva na tvoje pojasnilo. S takšnimi »pojasnili« se že, itak preveč, izkazujejo hlapci na višjih ravneh, ko neka »državna« stališča zavzemajo!
In tudi to, da si zgolj butec, v oceanu butcev, tudi to naj ti mnenja ne vodi. Potemtakem – hm, najbolje, da tiho ostaneš!
 
In, baj-de-vej – ne, ne navijam za vojne, sploh ne navijam za nasilje, za cilj-opravičuje-sredstvo, za argument-moči, daleč od tega, ampak – med (MIŠLJENJSKO) PRIMITIVNIMI bitji so takšni načini »razreševanja« vsakdanjost, običajnost, samoumevnost, »normalnost«… in bi bil idiot, ko dejstev ne bi upošteval!

Ni komentarjev:

Objavite komentar