ponedeljek, 29. julij 2024

Boleč dan…

Danes mi je (dodatno) boleč. Pa ne radi tistega, kar naj bi naredil, pač pa radi nečesa, česar nisem naredil, in tudi ne morem, pa ne bom… ker ne zmorem NE-upoštevati dejstev, ker ne zmorem samemu sebi, posledično vsemu ostalemu, lagati, ker mi nek »v vsakomur je nekaj dobrega« NE zadošča za to, da bi slabo podpiral, ga vzpodbujal, mu, s tem, do še uspešnejšega izkazovanja pomagal!
 
Bolečine sem vajen, vse življenje me spremlja. Skrbijo za to, uspešno, prav takšni »v vsakomur je nekaj dobrega«. Ne morem se ji izogniti, in tudi ne bi rad dospel do stanja, v katerem mi več ne bo »težila«. Raje »debelo kožo« prepuščam vsem tistim, v katerih ničesar omembe vrednega ni, tistim, ki zmorejo, s samimi seboj, le kaziti, zasmrajati, uničevati! Pridejo, zagotovo, tudi takšni na vrsto…
 
Oddelal bom, tudi današnjo bolečino. Tudi preklinjanje mi pri tem, vsaj malček, pomaga. In tudi sebe, idiota, preklinjam, idiota, ki je vase (s)puščal, in to počel zato, butec vseh butcev, da so me izrabljali, me na laž postavljali, mi smradili, mi kradli, marsikaj, in tudi samo življenje! Da, oddelal jo bom, in se, ob tem, niti malo (z)lagal, ne sebi, ne komurkoli drugemu. Mi je zelo žal, a mimo svojih vrednot, mimo nekih načel ne grem, in ne mislim iti, kajti dovoljujem si toliko »sebičnosti«, da hočem samemu sebi zvest ostati! Vse ostalo, kar se je izključevalo, da sem izključil… to pa naj se nad samim seboj povpraša, morda, kdo bi vedel, celo do bledih odgovorov dospe. Čeprav dvomim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar