ponedeljek, 15. julij 2024

Vzroki in posledice…

Niso svinje posledica svinjaka, pač pa je svinjak posledica svinj… zapišem, čeprav vem, da zaman, kot izhodišče za razmislek vsem tistim, ki trdijo, da okolje kvarno deluje na ubogo »ljudstvo«. Tako trdih betic so, ti, ki so v to prepričani, da se ne zavedajo niti tega, da… »ljudstvo« samo po sebi JE okolje, obenem pa – pokvarjenega ne moreš pokvariti, neumnega ne poneumljati!
 
Naravne zasnovanosti so tiste, ki determinirajo, ki opredeljujejo vse obstoječe! Ni žabje mlake, ki bi lastovico spremenila v žabo, in ni nobenega (ne-žabjega) okolja, ki bi iz žabe ne-žabo naredilo…
 
Da, naravna zasnovanost, v primeru »ljudstva« pa še ena sama »malenkost«… ko bi to »ljudstvo«, kakor vsa nagonska bitja, kakor vse ostale živali, živelo v svojem naravnem okolju, bi se, domnevam, kot manj butasto, manj pokvarjeno, manj nesposobno izkazovalo, tako pa, živeč v ne-svojem okolju, v svetu človekovih meril in normativov, pričakovanj, snovanj in tvorjenj… ne, s tem svetom pa »ljudstvo« še zdaleč ni kompatibilno, zato ga, na vseh področjih, od jezika naprej, prizadevno in uspešno uničuje, razkraja!
 
ONI SO OKOLJE (kot absolutna večina v t. im. človeštvu) in drugačni, kot so, tudi biti ne zmorejo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar