sreda, 3. julij 2024

»Nasprotja se privlačijo…«

… je ena izmed trditev občosti, s katero taista občost izkazuje lastno NEzmožnost ugotavljanja dejstev, resnic, posledično tudi lastno – NEumnost, kajti, če povsem banalne primere zapišem…
 
… bolj kot si moralen, bolj te obča NEmoralnost moti… bolj kot si uvideven, bolj te obča sebičnost moti… bolj kot si dober, bolj te obča preračunljivost moti!
 
Da, res je, imajo se za moralne, a je najvišje stanje, do katerega še zmorejo seči, tisti »biti priden«… pri čemer je njih »pridnost« posledica strahu (pred kaznovanjem)! Biti moralen in biti (po njihovem) »priden« pa, še zdaleč, ni isto, kajti – če si moralen, potem si samemu sebi najstrožji tožnik, sodnik in kaznovalec, in nikogar, ter ničesar izven sebe ne potrebuješ, da bi ti s kaznijo pretil(o)!
 
Njih »pridnost« je identična pridnosti psa, ki domneva, da bo za svojo poslušnost nagrajen, za neposlušnost pa kaznovan.
In je absurd, gromozanski absurd, NEzdružljivost ekstremnih nasprotij, njihovo (sočasno) zatrjevanje o lastni moralnosti in o priložnosti, ki dela tatu, vendar – med bebci so tudi izrazito nelogične zadeve ( = NEresnice) nekaj povsem »normalnega«…

Ni komentarjev:

Objavite komentar