petek, 16. avgust 2024

Ne išči zaman!

Med nemoralnimi, večno prilagajajočimi se bitji, med bitji, ki izkoristijo vsako priložnost, da do tistega za-sebe-boljše dospejo, med bitji, katerim priložnost-dela-tatu, in jih položaj-(po)kvari… med sebičnim, nagonskim smradom – NE išči boljšega Sveta, ker ga tudi v teoriji NE boš našel!
 
Med bitji, ki nenehno zase neke pravice terjajo (čeprav, objektivno, tudi obstoječih NE bi smela imeti, neodgovorna do konca), in so zanje pripravljena prek drugih teptati, med bitji, ki se v smradu »naše«-črede s svojim smradom postavljajo, in se, že od daleč, identičnega smradu »ne-našega«-drekovja bojijo, in so pripravljena, v skrajni sili, tudi pobijati, da bi ja njih butasto »naše«, ničvredno v celoti, obstalo, med takšnimi bitji NE išči uvidevnosti, posledično etičnosti in humanosti!
 
Ni Narava ustvarila živali zato, da bi gradila svet človeka, in tudi njena krivda, vsaj neposredna, ni v tem, da se je vse »sfižilo«, s tem, ko se je človek s sebi (in zelo od daleč) podobno živaljo spečal! A se je, in tega se ne da spremeniti. Je pa moč marsikaj drugega spremeniti, začenši z ugotovitvijo o tem kaj sodi, in kaj ne, v svet človeka!

Ni komentarjev:

Objavite komentar