torek, 6. avgust 2024

Iz mokrega mokro početi…

Lahko iz mokrega (še bolj) mokro narediš?! Iz belega (še bolj) belo, iz nevzdržnega (še bolj) nevzdržno?!
Mislim, da je odgovor, na vsa zapisana (in njim podobna) vprašanja – NE, čeprav…
 
Časopisi, politiki, »radio« in »televizija«… jih – poneumljajo! Tako vedo povedati, in tako tudi govorijo. In je zadeva še bolj grozljiva, kajti – nihče jih ne (pri)sili brati nekih »poneumljajočih« časopisov… nihče jih ne sili poslušati nekih »poneumljajočih« politikov… nihče jih ne sili poslušati in gledati »poneumljajočih« radijskih in televizijskih oddaj, programov, še več…
 
Najbolj brano časopisje je prav tisto, ki se dejansko z bebavostjo izkazuje, in v katerem s pomočjo sličic, in bolj malo besedila, »izveš resnice«!
Politiki, pravzaprav »politiki«, ki se kot najbolj tumpasti izkazujejo, imajo, med vsemi, najbolj trajno, stabilno podporo volilcev!
Pri radiu in televiziji pa – najbolj idiotske oddaje so najbolj poslušane/gledane!
 
Grozljivo, dejansko, je takšno stanje, in takšne njih »zmožnosti« ugotavljanja. Pri tem niti daljinec ne pomaga, da bi, z njegovo pomočjo, na primer, z nekega pod-marelo ali spod-kozolca, pa z nekega velikega-brata in ostalih, prav tako IDIOTSKIH »resničnostnih veledogodkov«, ali pa z nekega boksa, nogometa, ma, česarkoli, samo da je šport, pa z osladnih, dobesedno bebavih nadaljevank… na nekaj drugega preklopil, ali, v končni fazi, sprejemnik celo izklopil, da bi mu tako preprečil njegovo kvarno delovanje nate, tvoje »poneumljanje«!
 
So oni neumni zaradi, denimo, oddaj, ali pa so, morda, butaste oddaje prav zaradi njih v terminih, v katerih zagotavljajo največjo gledanost?! Nekoč, pomnim, so bile neke poljudno-znanstvene oddaje, neki dokumentarni filmi, iz katerih bi se tudi otroci, in mladež nasploh, lahko učili, na sporedu v popoldanskih in zgodnje večernih urah, danes pa… danes pa so na programu v pozno nočnem, celo jutranjem času, če imajo to srečo, kakopak, da sploh v predvajanje dospejo, pri čemer… ja, tudi takšne oddaje so postale sila problematične, kajti s povečanjem števila izšolanih BEBCEV, celo »znanstvenikov«, se vse več »znanj« prebija v ospredje, čeprav si niti zadnjične obravnave ne zaslužijo, tako so »verodostojna«!
 
So novinarji, »politiki« krivi, da – bebci obstajajo?! NE, nikakor ne, kajti butast časopis, butast zapis, butast novinar (ali pa – tudi – »politik«) je samo ODZIV na butaste bralce, volilce, potrošnike nasploh! Tako kot je hiperprodukcija samo posledica njihove goltavosti, kot je povečanje represije, kakršnekoli, samo posledica njihove sprijenosti, kot je razkrajanje vseh dosežkov na področju družbenih norm, norm nekega človečnega sobivanja, samo posledica njihove nemoralnosti! Potemtakem…
 
NE, neumnega zares NE (z)moreš ne poneumljati, ne poneumiti, neizvedljivo, objektivno neizvedljivo bi bilo takšno početje, obenem pa – mar niso že z rojstvom dovolj neumni, pa nobene potrebe po poneumljanju radi tega ni?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar