petek, 2. avgust 2024

S planeta opic…

O inteligentnih živalih in o umetni inteligenci lahko govori samo butasta nagonska pamet, ki ima tudi sebe za inteligentno, obenem pa pojma nima kaj to inteligenca je in kako inteligenca funkcionira!
 
»Ponosni« so na »svoj« jezik, na jezik, katerega ne tvorijo, pač pa ga razkrajajo, na jezik, v katerem njim besede govorijo o nečem popolnoma drugem, kot bi dejansko morale.
 
Nič čudnega, da je tam, kjer obraza nimajo »vsakogar treba spoštovati«. In še manj čudno, da tam, kjer je za čelom votlo, njihov »vsakogar« dopušča številne izjeme… od drugače mislečih, prek drugače spolno usmerjenih, pa, denimo, Ciganov, »južnjakov«, pa vse do tistih, ki jim zmorejo povedati, da so – nemoralni bebci.
 
Da so celo vsakdanje naprave sposobnejše od njih, njihovih uporabnikov, priča že običajen »daljinec«… ki jim ne dopušča spremljati drugega kot bebavosti.
 
Kakopak, imajo tudi svoje »znanstvenike«, »strokovnjake«, »učitelje«, »mislece«… in tudi sami so izjemno »pametni« in »sposobni«… o čemer, morda, še najlepše priča dejstvo o nazadovanju na vseh področjih družbenega izkazovanja… z izjemo podrejanja tujim gospodarjem.
 
Zelo zanimivo, in nelogično (a ne njim!) je to, da so sila ponosni nase, po vprašanju pridnosti, sposobnosti, uspešnosti, pametnosti, poštenosti… obenem pa se nenehno ozirajo med Švico, Nemčijo in ZDA, češ da bodo tudi sami nekoč postali drugi bla-bla-bla.
 
Ni »nebeškega naroda« med vsemi obstoječimi »ljudstvi«, ki – iz blata izvirajo, v blatu obstajajo, v blatu zaključijo.
 
Modrost je prišla z Vzhoda… in izginila neznano kam.
 
Ko njih gledam, se stavek »enkrat te bo srečala pamet« sliši kot grožnja, in ne kot tolažba.

Ni komentarjev:

Objavite komentar