sobota, 19. marec 2022

Brez laboratorijev…

Obči »vedo«, da brez laboratorijev, brez nekih pripomočkov nikoli ne bi dospeli do resnic…
Bentiš, pa to njihovo »vedenje«, ki zgolj – nevedenje izkazuje! Ni res, to, kar »vedo«, je pa res, da bi brez pripomočkov nekoliko dlje trajalo, da bi dospeli do resnic!
 
Ni močnejšega, zmogljivejšega laboratorija/pripomočka, kot je – RAZUM! Zmožnost razumevanja (ugotovljenega), zmožnost logičnega sklepanja (logiki ustreznih ugotovitev). Ne nazadnje…
S kakšnim laboratorijem/pripomočkom je Galileo »odkril« okroglo Zemljo?! »Samo« s tistim, katerega je imel (za razliko od večine) v glavi!
S kakšnim laboratorijem/pripomočkom je Koh »odkril« bakterije? Z enakim, kakršnega je imel Galileo…
 
Brez razuma tudi laboratorijev/pripomočkov ne bi bilo, ker – razum ve, kaj išče, razum ve, kako bo iskal, pa radi tega tudi naredi ustrezen pripomoček/laboratorij, s katerim bo to iskanje, ugotavljanje izvedljivo!
Lahko imaš nešteto laboratorijev (in jih tudi je, ogromno, povsod po svetu), nešteto pripomočkov (in tudi so, v ogromnih količinah, po svetu), pa bo, še vedno, na ne-vem-koliko fizikov, kemikov, astronomov, zdravnikov… prišel le eden, morda dva, tista, ki sta zmožna ugotoviti! Pa laboratoriji/pripomočki vsem enake možnosti ponujajo, za vse enako svoje usluge izvajajo!
 
Je, pa še kako je, nek laboratorij, ki je NAD vsemi laboratoriji, nek pripomoček, ki je NAD vsemi ostalimi, in to, da obči tega nad- ne poznajo, ne dojemajo, sploh ne vedo, kako zgleda – to pa, zagotovo, ne more biti razlog njegovega razvrednotenja!

Ni komentarjev:

Objavite komentar