nedelja, 13. marec 2022

Tudi grafično o neki različnosti

Uvodoma: priložen prikaz sem spočenjal na (neustrezni, za takšna opravila) mizici, s povsem preprostimi pripomočki, pa –ne kaže pričakovati neke (oblikovne) dovršenosti.
 
Kaj je »pamet«? Vem, sem že o tem, ampak…
Pri »pameti« (edini obliki mišljenja v nagonskem svetu) NE gre za stanje »manj razumeti«, ali »slabše razumeti«, ali »nepopolno razumeti«, pač pa gre za stanje, ki JE POPOLNO NASPROTJE RAZUMEVANJA, gre za – NErazumevanje.
 
Pomeni, da nagonska bitja POPOLNOMA DRUGAČE »spoznavajo«, »dojemajo«, in posledično dospevajo do POPOLNOMA DRUGAČNIH UGOTOVITEV, »vedenj« o realnosti, kot Razum! To je tisto, kar sem že večkrat zapisal: če jaz vidim nekaj postavljeno na noge, nagonskost taisto vidi za 180 stopinj drugače, postavljeno na glavo!
Opomba: ne jemlji tega dobesedno, ker – vse, kar je moč ugotavljati s čutnim zaznavanjem, s čutili, vse to vidijo popolnoma enako, kot razum(skost), do omenjene razlike prihaja tam, in pri tistem, kjer (in pri čemer) ni moč dospeti na neposreden način, s pomočjo čutil, pač pa tja (do tistega) dospeš IZKLJUČNO z zmožnostjo abstraktnega mišljenja – razuma!
Zato govorijo OBLAST-pokvari, DENAR-pokvari… ker – vidijo (s čutnim zaznavanjem ugotavljajo), da se VSAKDO, ki dospe »gor«, ali do »denarja«, začne drugače izkazovati, kot se je prej, pa, ker niso zmožni ugotavljanja (pamet = NEPOSREDNO vzročno-posledično mišljenje!), povezujejo dospetje na oblast z drugačnim izkazovanjem na način, da jih je to dospetje, da jih je ta oblast pokvarila! In to, kakor govorijo, v to so tudi PREPRIČANI! Tako, kot so prepričani v svojo poštenost, moralnost… čeprav o tem ničesar ne vedo!
 
Če NAPAČNO (v nasprotju z dejanskimi stanji) »ugotavljam«, potem tudi napačno »ugotovim«, popolnoma drugače »vem«, posledično – če delam (ravnam) tako, kot »vem«, potem tudi – napačno delam! Pa…
 
Od tod tista moja trditev, da razum gradi, nagoni pa rušijo.
Od tod tudi moje odklanjanje Gausove krivulje, ker z njo »stroka« ugotavlja IQ tako, da dve popolnoma različni (celo kontradiktorni, nasprotujoči si podobi mišljenja = značilnosti = bitji) tlači v – en »žakelj«! Dejansko pa sta zadevi neprimerljivi, kajti – tam, kjer se konča pamet, tam se začne razum (in obratno)!



Ni komentarjev:

Objavite komentar