sreda, 9. marec 2022

Sam sem (si) kriv!

Že ne-vem-kolikokrat sem zapisal (izjavil), to, da sem (si) sam kriv, za svoje življenje, za pogoje, v katerih živim, potemtakem, domnevam, se tega tudi zavedam, a me, kljub temu, nenehno skušajo »razsvetliti«, »ozavestiti«, ti, in takšni, ki – se niti samih sebe, svojih ravnanj NE zavedajo! Pa poglejmo, česa sem (si) sam kriv… in v čem ni moje krivde, pač pa je krivda izključno teh, in takšnih, ki, BUTASTI, meni »solijo pamet«!
 
Moja krivda je v tem, ker – hočem živeti v »MOJEM« svetu, v svetu RAZUMA! Ker hočem živeti v svetu, v katerem je vse, kar uporabljajo, do česar dospevajo, s čemer svojo »pomembnost« izkazujejo, od zobotrebca naprej, POSLEDICA DELOVANJA RAZUMA = ČLOVEKA! Od ETIČNIH NORM naprej!
Oni NISO ZMOŽNI USTVARJATI, TVORITI! Seveda, zmožni so delati zobotrebce, avtomobile, postelje, zmožni so zidati hiše, mesta… ampak tega so se NAUČILI! Naučili so se izvajati neka PREPROSTA OPRAVILA, takšna, kakršna je načeloma VSAKDO zmožen opravljati, celo običajna naprava, stroj! Določena teh opravil zmore opravljati celo neka vprežna, ali drugače uporabljena uradno-prepoznana-žival! NISO pa zmožni iz »nič« tvoriti nekaj, karkoli, od zobotrebca naprej! Po njihovem bi še vedno živeli v votlinah, ker – so se zmožni zgolj PRILAGAJATI OKOLIŠČINAM, NISO pa zmožni PRILAGAJATI OKOLIŠČIN, v smislu ustvarjanja razvoja, napredka!
Seveda, zmožni so se naučiti celo uporabljati dosežke tega razvoja, obenem pa – ves svet razuma, ko pade njim v urejanje, začne propadati, začnejo ga razkrajati, ker – so zmožni, ta napredek, zgolj goltati in pogoltniti, srati po njem in ga zasrati, uničevati ga in ga uničiti! Nič več, nič manj. In so celo tako BUTASTI, da niti tega ne sprevidijo, kam je svet dospel od takrat, ko so, oni, dospeli do neke svoje, tozadevno »demokratične« pravice! Njihova »demokracija« namreč ni nič drugega kot anarhija, brezredje, nemoralnost na vsakem koraku! Čemu?
Preprosto – ker oni izkoristijo VSAKO PRILOŽNOST za to, da SEBI nekaj v prid počnejo, pa, ker so nesposobni za pošteno, za uspešno, to počnejo na nepoštene, na nemoralne načine, po poteh najmanjšega odpora! NJIH, in SAMO njih prilika-dela-tatu, ker – samo ONI so tatovi po svoji naravi (spomni se lisice – tudi njo »priložnost naredi za tatico«, kadar ni »palice«, strahu pred kaznijo, psa… na dvorišču)! ONI so tisti, ki živijo po principu VSI-TAKO-DELAJO, pa… kjer VSI SVINJAJO, tam ni prijetnega okolja!
In ja, zlahka priznam: SAM SEM (si) KRIV, za to, ker hočem živeti ČLOVEČNO v ČLOVEKOVEM svetu, in ker NE PRISTAJAM NA TO, DA BI SE TUDI SAM IZKAZOVAL KOT NEMORALEN PRASEC, DA BI TUDI SAM POSTAL ZGOLJ – EDEN NJIH!
In to je VSA MOJA krivda, katere se še kako zavedam, ker – domnevam, da ga ni, ki bi bolje vedel, od mene, s kakšnimi težavami se soočam, ob tem, ko skušam ob NJIHOVEM svinjaku – (pre)živeti!
 
V čem pa NI moje krivde, za kaj pa so ONI KRIVI?!
Preprosto – za taisti SVINJAK, ki je zgolj, nič manj – odraz njihove nravi, njihovega početja, NJIH SAMIH! In jaz se, kolikor le zmorem, temu svinjaku upiram, se mu zoperstavljam, pomeni, da se zoperstavljam tudi njihovemu početju, NJIM SAMIM, pa – bentiš, da ni moč ne vem kako prosperirati, kadar se znajdeš obkrožen z nekimi, ki te na vsakem koraku spotikajo, ki SE NE ZAVEDAJO NITI TEGA, DA NE SAMO SEBE, PAČ PA VES SVET PELJEJO NEKAM GLOBOKO, GLOBOKO – V RIT! In ga peljejo samo radi tega, ker – so kakršni so! Ampak…
 
Jaz sem svoje življenje že, malodane, odživel, vendar – čemu bi morali moji otroci, (pra)vnuki… živeti v svinjaku, občem, in še zlasti v RUŠEVINASTEM SVINJAKU?! Čemu bi tudi moji potomci morali spoznati »blagodejnost« nekega egiptovskega peska, ali majevske džungle?! Zaradi teh, ki niti o sebi ne vedo, a si jemljejo pravico o vsem odločati, VSE SVINJATI in ZASVINJATI?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar