torek, 15. marec 2022

Tič ali netič?!

Al' je 'tič al' ni 'tič,
s 'tičeslovjem je hudič!
 
Ja, dejansko je hudič, kadar se na istem »polju« srečujeta – znanost in »znanost«…
Kakopak, k sreči »mi vse vemo«! Tudi »vemo«, kaj je to evolucija. O tem »smo« se, ne nazadnje, učili. In »vemo«, da je mamut izumrl, in je Narava kasneje naredila slona. Ma ne?! In »vemo«, da so dinozavri izumrli, in je Narava…
 
Poglej, spodaj bom »prilepil« podobo živali, ki velja za – PREDNIKA današnjih ptic.
To žival so poimenovali bodisi z besedo pterozaver, bodisi z besedo pterodaktil. Živela je v časih, v katerih so živeli – »izumrli« dinozavri. V časih, ko prek neba še niso letele ptice (mejduš, ni to zanimivo, da v času PREDNIKA ptic le-teh še ni bilo?!)…
 
Veš, kaj je značilno za plazilce? Predvsem to, da se (vsaj večinoma) vlečejo po tleh (pa če imajo ude ali ne). Da imajo luskasto kožo. Da so »hladnokrvne« živali.
Veš, kaj je značilno za ptice? Da so operjene. Da imajo votle kosti (pa radi tega zmorejo LETETI… NE plaziti se). Da imajo prednji okončini v podobi kril. In, ja, so TOPLOKRVNE živali (a ta značilnost ni specifična samo za ptice).
 
Veš, kaj pravi znanost? To, da so pterozavri (pterodaktil) predniki ptic.
Veš, kaj pravi »znanost«? Da je bil pterozaver (pterodaktil) LETEČI PLAZILEC.
 
Primerjaj podobo na priloženi sliki, tako s pticami, kakor s plazilci. In, prosim – če si, slučajno, študiral biologijo, če si celo strokovnjak postal, s tega področja, potem – nikar, zares nikar ne verjemi mojim besedam. Ti že veš, si se učil, v šoli.




Ni komentarjev:

Objavite komentar