ponedeljek, 7. marec 2022

Njim niti »bog« ne more pomagat!

So verni in večina veruje v »boga«.
»Vedo«, da »bog VSE vidi«. Potemtakem – VIDI tudi NJIH, ko počenjajo nečednosti!
»Vedo«, da »bog VSE ve«. Potemtakem – VE tudi o NJIH in NJIHOVIH nečednostih!
»Vedo«, da »je bog pravičen« in »vedo«, da »bog KAZNUJE tiste, ki NEČEDNOSTI počnejo«!
Celo BOJIJO se »božje kazni«, in še najbolj se bojijo, da bodo dospeli v pekel…
 
Ko sem že pekel omenil – dolgo nazaj sem slišal šalo:
 
Veš, kako ugotoviš, v peklu, v katerem prostoru so Slovenci?
Kako?
Preprosto: ko vidiš kotel poln kipeče, vrele vode, in druščino v njem, pa ko vidiš, kako je nekdo skorajda splezal prek roba kotla, je že skorajda zunaj, ostali pa ga nazaj, k sebi povlečejo, takrat veš, da so to Slovenci.
 
Preprosto, po principu čemu-bi-bilo-tebi-bolje-kot-meni. Kakopak, daleč od resnice, mar ne?! Ampak, da se vrnem…
 
Skratka: »vedo«, da jih bo »bog kaznoval«, pa – kljub temu lažejo, goljufajo, kradejo, izkoriščajo! Kako to? So dvolični?!
Ma, ne gre za dvoličnost, mimogrede – so TISOČlični - ampak to izkazovanje v neštetih podobah je samo tisto, čemur pravimo značaj, pa ne gre po njem, po tem značaju presojati, kajti tudi značaj je samo POSLEDICA nečesa, konkretno – naravne zasnovanosti!
In poskušajo, že tisočletja, spremeniti takšna njihova izkazovanja, a so vsi poskusi brezuspešni, kajti – ni vzgoje, ni šolanja, ki bi zmogla(o) poseči v Naravo, v to, na kak način je zasnovala določena bitja! Pa – če jih je zasnovala kot nagonska, potem bodo vedno SEBI iskali najlažje, najboljše rešitve, v nekih, danih, okoliščinah. Pa, ker se te okoliščine spreminjajo, se spreminjajo tudi njih izkazovanja, niso niti samim sebi »zvesti«, dosledni, niso načelni!
 
Poglej, celo Cerkev, ki se razglaša za »božjo predstavnico na Zemlji«, ki je, v bistvu, »božja zemeljska vlada«, in se razglaša tudi za »varuhinjo morale«, celo ta Cerkev – ima v lasti podjetje, ki posreduje spletne storitve, med njimi tudi televizijski program. In v okviru tega programa – PORNOGRAFSKE vsebine!
Čemu? Preprosto – te vsebine privlečejo VEČ uporabnikov storitve (gledalcev), več gledalcev je VEČ POLOŽNIC, več položnic pa je – VEČ DENARJA, VEČJI ZASLUŽEK! Boli njih kita za moral(n)o, tako in tako NE vedo, kaj to je!
 
Oni so sami sebi VEDNO pravilni, čeprav taista dejanja, s katerimi se izkazujejo, vidijo pri drugih kot NEPRAVILNA!
Oni imajo ZASE popolnoma drugačna merila, kot za DRUGE!
 
Kako bi jaz od »svoje« Tise (Canis lupus familiaris) lahko pričakoval, pa čeprav je, URADNO, prva udomačena žival (dejansko je druga, takoj za Neandertalcem!), da bo – drugačna, kot je?! In oni obstajajo s popolnoma ENAKIMI MIŠLJENJSKIMI ZMOŽNOSTMI, kot so Tisine. S tistim praktičnim, konkretnim, neposredno vzročno-posledičnim mišljenjem, s t. im. pametjo!
Že res, da Tisa ne zna voziti avtomobila, zna pa marsikaj drugega, česar oni, česar mi NE znamo. Ne nazadnje…
Ko bi Tisa imela podobne okončine, kot jih ima opica, potem – če se je opica spremenila, telesno, v 60.000 letih sobivanja in KRIŽANJA s Človekom, potem bi se, morda, nekoč spremenila tudi Tisa, čeprav – pamet bi, še vedno, ostala zgolj pamet, nič več. Dokaz za pravilnost te trditve so – potomci križanja med Neandertalcem in Človekom.
 
Potemtakem – NE, tudi »bog« jim ne more pomagat. Pomagajo lahko samo korenček, in palica, pa tista »hi« in »oooo«, za obvladovanje težav, ne za spreminjanje zasnovanosti, kakopak.

Ni komentarjev:

Objavite komentar