nedelja, 29. oktober 2023

Samo-intervju…

Kaj imam rad?! Uh, veliko je tega, denimo…
 
Rad imam, ko me nepismeni jezika učijo! To mi sila godi, celo tako, da bi najraje začel v nekem drugem pisat, a kaj, ko se bojim, da bi tudi tega znali tako dobro, kot znajo slovensko!
 
Rad imam, ko me bebavost, pardon, pamet, poučuje, ko mi o pravilnosti, celo o razumskem, razlaga. Tudi pri tem ne znam opisati občutenj, vsaj drugače ne, kot tako, da – ko bi obstajalo neko stikalo, in bi se v moji roki znašlo, brez pomisleka bi, za vselej, njih modrovanja izključil!
 
Rad imam, ko o njih poštenosti, celo moralnosti poslušam, in ko izvem, da je dopustno vse, kar ti-nekomu-drugemu-(s)počneš, in nedopustno tisto, kar drug-(s)počne-tebi. In predvsem mi je, v zvezi z obojim, všeč to, da vedo, kako je treba na priložnost, pravo, počakati, da se za poštenega, moralnega izkažeš! Ja, če ne (po)čakaš, te zmorejo, sredi nevarnosti, celo utišati…
 
Rad imam to, da jim bolj smrdijo moje besede o pokvarjenosti, sprijenosti, kot pa pokvarjenost, sprijenost sama. Čemu bi smrdelo nekaj, kar ima – domovinsko pravico?!
 
Kaj rad jem?! U, tu te bom pa sploh razočaral: tisto, kar je moč pojesti, in s tem lakoto odpraviti.
 
Pijem?! Najpogosteje vodo, tisto iz pipe, seveda. In tudi kratkega si znam naliti, kadar Male ni tu, pri čemer se zgodi tudi to, da ga preskočim. Pivo, ne vem, mislim, da sem dve pločevinki letos izpraznil, tistega »brezalkoholnega«.
 
Kaj rad poslušam?! V občem okolju – tišino. Sicer pa stvar razpoloženja, in okoliščin, pa, večinoma, lajanje obeh cuckov, mimo vozeč avtomobil, ali traktor, ali pa sebe, zlasti takrat, kadar mi sočne z jezika letijo.
 
Kaj rad vozim?! Malo, v samokolnici, ali na njenem kolescu. In pa Astrid, kakopak.
 
Kam rad grem?! Najraje po Malo, in pa, kadar me tišči, na stranišče. Ostala moja potovanja so sanje-brez-osnove, imam živali, ne zapornikov.
 
Moja najljubša knjiga?! Med prebranimi bi težko izbral, pravzaprav nemogoče, med neprebranimi pa – vse!
 
Moj najljubši film?! Ko ga bom videl, ti bom povedal.
 
Šport, s katerim se najraje ukvarjam?! Maraton, med vso bebavostjo tega planeta.
 
Kaj bi najraje, ali pa najprej naredil, ko bi mi bila dana absolutna moč?! Hm… tega pa, verjemi, ne želiš (iz)vedeti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar