petek, 27. oktober 2023

Veliko hranim, in preveč!

Ni me več dosti ostalo, pa moram gledati komu, kam in kako, bom, s tem preostankom, svojim.
 
Mojih potreb, očitno, nihče ne zmore zadovoljiti. In bi bilo nesmiselno, ko bi se jih kdorkoli trudil. Sebi bi otežkočal, meni bi grenil. In je bolje, v končni fazi, da sklenem, o tem, da ničesar ne potrebujem, le neko čistost zraka, katerega vdihujem, čim manj govna, po tleh, prek katerih hodim, in nič hinavščine, laži, zahrbtnosti, ker sem se naštetega do neštetih podrtih »kupčkov« nasitil!
 
Kakor znam hoditi, tako bom hodil, dokler bom zmogel. Nevrednim rokam se ne bom prepuščal, v pomoč, so mi preveč moči izpile. V goljufivih očeh ne bom odgovorov iskal, raje neveden ostanem, kot da me »vedenje« neljubo preseneti. In če že, se bom raje družil s tistimi živalmi, kakor doslej, ki se v lastnih iztrebkih ne valjajo!
 
Hvaležen bom tistim, k sreči so redki, ki mi s seboj zmorejo lepšati, četudi zgolj tu in tam, a vedno, v mojih mislih. Hvaležno bom vsem ostalim odklanjal, ki so mi svoja »lepšanja« že predstavili.
 
Ne snujem neke bodočnosti, bi bilo nesmiselno – že ob prvem podiranju nekega drevesa, lahko učinkovito zaključim, s to, svojo, bodočnostjo! Obenem pa vem, zanjo, da mi bo namenila krepko več grenkobe, kot neke sladkosti. In je tako, domnevam, tudi prav.
 
Nikomur ne odpuščam, svinjarij, s katerimi se mi je izkazal, nikomur skozi prste ne pogledam, kdor mi je življenje uničeval! Naj se mu povrne, naj se mu vrača, v dolgem, zelo dolgem obstajanju, njegovem! Naj bo, kjer je, kamor sodi, in tam naj tudi konča.
 
V srečo, ki pada z neba, ne verjamem! Nikoli mi nebo ničesar ni naklonilo, z izjemo običajnih padavin. In suše. V to, da zmore iz slabega dobro nastati, še manj. Ko bi zmoglo, ko bi dobro prevladovalo, se slabo niti pokazati ne bi zmoglo. Potemtakem ne verjamem tudi v to, da bodo neke »nove okoliščine« nastopile, zavoljo katerih bi obžaloval tu zapisane besede, jih celo zavrgel.
 
Imam srečo, samemu sebi nisem najpomembnejša zadeva na tem svetu! Imam smolo, ne bi rad doživel bolečin, trpljenja tistih, katere imam rad! Pa mi le to določene težave povzroča, tudi pri odločanju o tem, kaj in kako bi s svojo bodočnostjo počel, ter kje.
 
V sebi hranim veliko, in preveč. In ne bi oddal, tudi, ko bi bilo moč, saj bi s tem samega sebe zanikal, česar pa v življenju nisem počel. Se raje za bedaka razglašam, vedoč, da je vse ostalo pametno, potemtakem, vsaj besedno, nismo na isti valovni dolžini. Aleluja!
 
Moji »cilji« so od danes do jutri, in so postali neke povsem banalne zadeve. Stvari, katere moram opraviti, zgolj radi tega, da bodo opravljene. Ničesar drugega ne upam »ciljati«, preveč sem snoval, preveč sem gradil, preveč (mi) je bilo podrtega, brez slehernega pomisleka, brez slehernega zadržka, dobesedno v prah poteptanega!

Ni komentarjev:

Objavite komentar