petek, 27. september 2024

Človejaška »drugačnost«…

O tem, da niso zmožni posrednega ugotavljanja, pač pa »spoznavajo« izključno neposredno, na temelju čutil… o tem, da radi tega niso zmožni dospevati do vsebin, pač pa jim zunanjost (videno-slišano-tipano-okušeno-vonjano) o »resnicah« govori… o tem sem že pisal, in o tem so že ugotavljali, pred menoj, le da do opredelitve vzrokov takšnih občih ne-zmožnosti, miselnih, niso dospeli, in taiste njih ne-zmožnosti so razlog, zaradi katerih znotraj njih kroži tudi trditev, da je-vsakdo-nekaj-drugačnega, da je-vsakdo-nekaj-posebnega, čeprav – ko jih prerasteš, ko jih zmoreš »od zunaj« videti, takrat ugotoviš, da je njihova »drugačnost« popolnoma enaka »drugačnosti« pri, na primer, psih, ali pri nekih drugih podobah obstajanja…
 
Tudi pri psih so vsi »drugačni«, a se ta raznolikost kaže izključno pri NEPOMEMBNIH zadevah, pri nekih ZUNANJIH značilnostih, denimo pri velikosti, izgledu, barvi… medtem ko so vsi psi, od prvega do zadnjega, POPOLNOMA ENAKI po VSEBINI, radi česar jih je tudi moč v poenoteno skupino razvrščati (v odnosu do drugih podob obstajanja).
 
Enako, popolnoma enako se kaže pri človejakih: NAVZVEN, po izgledu, in po svojem imetju ter »interesnem« početju, se med seboj razlikujejo, a po tistem, kar jih opredeljuje, kot specifična nagonska bitja (specifična izključno radi tega, ker so, živeči v človekovem svetu, povzeli določene človeške oblike izkazovanja), po tistem, kar jih opredeljuje, kar jih vodi in žene, med njimi NIKAKRŠNIH RAZLIK NI! Vsaj dejanskih ne, zgolj navidezne, kajti – pri nagonskih bitjih je predvsem od okoliščin, od nekih ne/priložnosti odvisno to, kako se bodo izkazovala, pa se vsa znotraj enakih okoliščin enako izkazujejo! Potemtakem se človejaški vsakdo-je-nekaj-posebnega izkaže kot – eno in isto! In izključno na temelju tega ENAKEGA njihovega izkazovanja tudi zmorejo obstajati njihove »resnice«, in med njimi tisti »priložnost dela tatu« in »oblast pokvari«. Mimogrede: te in takšne »resnice« veljajo za celoten živalski svet.

Ni komentarjev:

Objavite komentar