četrtek, 26. september 2024

Nasmejana jabolka…

… resda tudi v pretečem razkazovanju zob, a vseeno…
 
Tako gospodična je jabolka. Zastavi in obgrize prvo, ki nato – obleži. Kasneje se loti drugega, tretje tudi ni daleč, medtem ko četrto, še najmanj zastavljeno, čaka v kuhinji…
 
Včasih ji smem sadež na režnje dati, in dva, morda tri tudi poje, večinoma pa hoče celo jabolko. In mi ni všeč, da tako počne, čeprav – raje vidim tako obdelana jabolka, pa da vsaj nekaj (domačih) vitaminov poje, kot da, iz protesta, niti ugriznila ne bi.
 
Se trudiva, tudi po tem vprašanju, in nasploh pri postavljanju določenih meja, katere je potrebno poznati, da zmore posamičnost korektno v neki skupnosti bivati. In so te meje pri otroku nujno potrebne, ob primernem načinu in času njih postavljanja, seveda, da ne bi izkoriščal uvidevnosti, dobrote, da ne bi trpljenja povzročal… kakor to zmore sleherna odrasla sebičnost početi. In tudi počne, vselej, vsepovsod, a je pri njej nekoliko lažje – ko ugotoviš parazita, preprosto, izženeš ga iz svojega življenja, in to za večno narediš, kajti govno… lahko se potuhne, prilizne, za masko skrije, kadar mu interesi tako velevajo, a v ne-govno se ne more spremeniti, potemtakem – ko se enkrat kot govno izkaže, si zasluži samo to, da ga vselej govnu ustrezno obravnavaš!



Ni komentarjev:

Objavite komentar