četrtek, 30. november 2023

Človek razumsko bitje…

Spremenite, prosim, to definicijo! Res je, drži, je dejstvom, je resnici ustrezna, vendar – lepo vas prosim, spremenite jo! In zapišite:
 
Človek se od živali razlikuje po tem, ker se oblači, ker sledi modi, ker vozi avtomobil, sedi ob računalniku, gleda televizijski program.
 
Če vam je premalo, zgoraj zapisano, dodajte:
 
Človek se od živali razlikuje po tem, ker se uči – da se ne nauči, ker je dober – da se s slabim izkazuje, je pošten – da mu je nepošteno ljubše, je pameten – da neumnosti za njim ostajajo!
 
Če vam tudi to ne zadošča, dodajte:
 
Človek se od živali razlikuje po tem, da je zanj značilna zavist, škodoželjnost, zloba, maščevalnost, destruktivnost!
 
Upam, da zadošča. Bi se sicer dalo še, a za definicije ni dobro, če so v predolgem zapisane. Že kratkih ne razumejo. In, dajte, lepo vas prosim, spremenite že enkrat, pa da ne bo o laži govoriti, takrat ko bodo milijarde omenjane, ljudi, ki naj bi planet poseljevali!
 
Kaj, kaj vas zanima? Kam s tistimi, ki so drugačni, ki izstopajo, in je zanje razum dejansko značilen?! Hm…
Že do sedaj jih nihče ni upošteval, že do sedaj so jih za neke genije razglašali, in v njih neposredno bližino norce vodili, pa – naj bodo tudi v bodoče napačni, »nenormalni«, ne vem, morda ne bi bilo slabo, ko bi jih kot defektne označili, morda kot neke vrste izrodke človeštva, ali vsaj kot marsovce!

Ni komentarjev:

Objavite komentar