četrtek, 30. november 2023

»Do groba vdani…«

Še pasje vdanosti ne moreš kupiti, »človeško« pa zlahka…
 
Pravzaprav je pri trditvi potrebno pojasnilo: vdanosti sploh poznajo ne, tiste prave zagotovo ne, vedo le to, komu ali čemu so pripravljeni slediti, biti na razpolago, da bo njih ugodje ugodnejše. In ta kdo ali kaj je najboljši, ali vsaj boljši ponudnik.
 
Pogojno bi se o njihovi vdanosti dalo govoriti takrat, kadar lastni neumnosti sledijo. Pa ima, denimo, neka opcija, lahko tudi »politična«, vselej čvrst krog »zvestih« sledilcev. A tudi pri tem ne gre za vdanost, pač pa, spet, izključno za neumnost, ki same sebe preseči ne zmore!
 
Ne, psa, vsaj »mojega«, boš lahko od mene spravil, z nekim priboljškom, a ti radi tega priboljška ne bo vdan, ne, »povohal« te bo samo takrat, kadar mu ga boš dajal, sicer se bo pa vedno k meni vračal. Ker ve, zaveda se, čuti, da je »moj« le toliko, kolikor se mi sam daje, kolikor sam želi »moj« biti, obenem ve, da tisto, kar mu dajem, in dajem mu sebe, ni nikakršno trgovanje.
 
Ne maram »vdanih«, ne maram tistih, ki so samo takrat, kadar si nekih koristi želijo, in jih pričakujejo! Nekoč se je trlo, krog mene, takšnih, nekoč, ko še nisem vedel tega, kar vem danes. A sem počistil, in to krepko, pa – komur je vsakdo dober, kdor je vsakomur dober, ta naj se kar med sebi enako »vdanimi« nahaja. Jaz sem se laži preobjedel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar